FBI-agenten som kunne avverget 11.september

Det kan virke som om 10-årsjubileet for 11. september og Operasjon Geronimo har gitt forfatterne blod på tann, for det siste året har det kommet flere virkelig interessante innsideberetninger fra post-911.

Jeg har lest min andel bøker om den hemmelige krigen mot Al-Qaida, men sjelden noe så godt informert og opplyst som Joby Warricks The Triple Agent. Anmeldelser her og her

Men altså Ali Soufan. Hans nye bok Black Banners har vært en av den amerikanske bokhøstens mest hypete utgivelser, ikke minst fordi CIA sensurerte mye av materialet. For en glimrende bakgrunnsartikkel om Soufan, anbefaler jeg Lawrence Wrights glimrende New Yorker profile fra 2006. Selve boka har jeg såvidt begynt på, men den virker killer. Skal oppdatere når jeg har kommet lenger. Men er det virkelig sant? Kunne 9-11 vært avverget? Det er det jeg håper å finne ut under lesningen