Filmåret 2016: Fra birkebeinere til togfylla

Birkebeinere på flukt. Matt Damon er tilbake som Jason Bourne. Piken på toget blir film.  Vi gleder oss til å gå på kino i 2016.

Året starter knallhardt
for OP-5-redaksjonen allerede 15. januar, med 13 Hours – The Secret Soldiers of Benghazi. Den “sanne” historien er basert på en sterk bok om terrordramaet i Benghazi, men med Transformers-regissør Michael Bay som regissør tar vi på skepsisbrillene.

Les mer: Fra leketøy til virkeligheten, Michael Bay

Her hjemme blir Birkebeinerne en intens start på året, med Jakob Oftebro og Kristoffer Hivju som birkebeinerne som fraktet Håkon Håkonsson i trygghet. Vi forventer snø, skijakt, borgerkrig og enda mer snø.

Piken på toget var en favorittbok i 2015. I 2016 blir Paula Hawkins’ smarte krimroman om en alkoholisert ung dame som oppdager rare ting fra pendlertoget filmet med Justin Theroux og Emily Blunt.

Les mer: Fylla har skylda for solid debut, The Girl on the Train

Aaron Paul fra Breaking Bad og Woody Harrelson fra True Detective dukker opp i Triple 9, en høylytt og brutal film om korrupte politifolk som blir tvunget av russisk mafia til å gjøre et brutalt ran.

Kevin Costner har høy stjerne for filmer som 13 dager, JFK og No Way Out, og spiller sammen med Gary Oldman og Tommy Lee Jones i Criminal. Der får en farlig kriminell operert inn minnet og kunnskapen til en CIA-agent for å stoppe en terrorist. Hørte vi noen si Total Recall før premiere i april?

Lee Child-fansen var ikke fornøyd med Tom Cruise som høyreiste Jack Reacher, men Mission:Impossible-stjernen gjør et nytt forsøk med Jack Reacher: Never Go Back i oktober.

Les mer: Hvorfor blir Tom Cruise strålende som Jack Reacher?

Spionfilmfans jubler derimot unisont av at Matt Damon er tilbake som Jason Bourne, etter at Jeremy Renner bar serien i én film. Vi vet – som de fleste andre – lite om handlingen i Untitled Jason Bourne Sequel, men det at 2000-tallets beste agent er tilbake holder hele veien til Treadstones øverste etasje.

Les mer: Matt Damon er Jason Bourne igjen, sjekk bilde

En av filmene vi gleder oss aller mest til er The November Criminals. Basert på en young adult novel av samme navn. Hitchcock-regissør Sacha Gervais forteller historien om 18-åringen Addison Schacht som graver i drapet på kompisen Kevin Broadus.

For Quentin Tarantino-fans blant leserne: Vi har ikke glemt Hateful Eight, men kommer tilbake til den i egen post.