Filmhøsten: Hva gleder vi oss til?

Mørket faller på, det er kinosesong. Hvilke spenningsfilmer kan vi se fram til?

Joda, vi gleder oss til Kon-Tiki også, i alle fall dem av oss som ennå ikke har sett den. Men siden den har fått RELATIVT mye omtale og vi tidligere har fått kritikk for å omtale den på en krimblogg, skal jeg la være. For hva er egentlig høydepunktene på spenningsfronten denne høsten?

Det ser i grunnen ganske lovende ut. Foruten oppfølgeren til nokså habile Taken (ok, en oppfølger lover ikke så veldig bra her), blir vi både lovet amerikansk LA-gangsterfilm med 40-tallskoloritt (liker), spionthriller med 70-tallskoloritt (liker ennå bedre!) og en ny runde med Threadstone (liker aller best!). Så ta oss ta det i kronologisk rekkefølge:

The Bourne Legacy (premiere 7.september)

OP-5s maniske fascinasjon for amerikanernes variant av Bond bør være kjent for leserne av denne bloggen. Men hvordan vil det gå uten Matt Damon? Vi er lett skeptiske og veldig spente. Kollega Asbjørn har ladet opp med noen spørsmål (les mer her!). Sjekk også ut vår store analyse av filmene sammen med et knallsterkt vennelag, anført av Hestenesprisvinner Inger Merete Hobbelstad.

Snabba Cash 2 (premiere 5.oktober)

Ok, dette er en oppfølger, og da kan man være skeptisk. Vi er store fans av Jens Lapidus´ Stockholm Noir-trilogi (her er en sak om den siste boka i serien). Toern er den svakeste av de tre bøkene, men siden vi digger settingen og persongalleriet, gir vi den en sjanse.

Gangster Squad (premiere 12.oktober)

Storsatsing fra Hollywood, dette. Filmer med dekadent mafiakoloritt fra 40-tallets LA kan vi ikke få nok av. Heller ikke filmer med Sean Penn, Josh Brolin og en lang rekke andre. Om den blir like fet som LA Confidential? Vi får se. Her er en liten sak vi skrev om den i vår.

The Company You Keep (premiere 19.oktober)

Kan dette bli en positiv overraskelse i høstmørket? Jeg må innrømme at jeg ikke kjente stort til den, men Robert Redford og Susan Sarandon som militante fra Weather Underground kan vi absolutt like. Thrillere for voksne lages det ikke mange av.

Argo (premiere 9.november)

Det samme poenget med filmer for voksne gjelder nok også Argo, en spionfilm om å hente noen amerikanerne ut fra Iran under gisseldramaet. Vi skrev om den i vår. Traileren lover både Breaking Bad-helten Bryan Cranson og søttitallskoloritt. Dette blir bra!

Noen anbefalinger vi har glemt? Hør av dere i kommentarfeltet!

Traileren kan dere se under: