FILMTIPS: Rydd plass for årets psyko

Jeg trodde «Bones And All» skulle være en ganske streit krimfilm presentert som en road movie. To vakre ungdommer som stikker av og lager litt trøbbel på veien mens de også finner seg selv og/eller kjærligheten.

«Bones And All» er riktignok litt krim og mye road movie, men jeg var virkelig ikke klar for hva den byr på. Det er fordelen med å ikke alltid lese alt om filmer som kommer. Blant galskapen regjerer en aldeles briljant Mark Rylance.

61-åringen Rylance spiller Sully. Han dukker opp i livet til Maren, spilt av Taylor Russell. Taylor er på rømmen, og leter etter et anker i livet. Sully vil være mentor, forsøker å være mild læremester. Han utvikler seg til å bli ren terror av et menneske.

Pass deg om du treffer denne karen på en øde gate i en amerikansk småby. Mark Rylance er ren terror som Sully i «Bones And All».

Alt fra dialekten via klærne til den slepende dialekten og måten han tilbereder kylling på er perfeksjonert til å gjøre Rylance til den verste psykopaten du har sett på skjerm i år. Umiddelbart ikonisk! Om det finnes et Mount Rushmore for beste og mest skremmende birolle, er det bare å hugge Mark Rylances Sully ut av fjellet. «I came looking for you. I smelled you» kan det stå på plaketten under.

PS: Ikke se traileren om du vil bli like overrasket som meg.

Jeg registrerte «Bones And All» på titteradaren da den kom. Blant annet var New York der vi bor klistret ned av gateplakater av vakre, hotte Timothée Chalamet. Chalamet fra Dune spiller en av hovedrollene og er gnistrende god, men det er ikke han som stjeler filmen. Det er Mark Rylance som Sully. «Bones And All» ser du altså på Prime Video.

Mark Rylance som Sully i «Bones And All», regissert av Luca Guadagnino.