For en TV-søndag! Her er våre tips


Dette må være en av de beste TV-søndagene i år? Vi får blant annet møte Oliver Stone i Sør-Amerika, Arnold som robot, Russell Crowe som gravende journalist, Saga i ny episode, og til slutt kannibaler i russiske fengsler.

Rio Bravo, på TCM kl 17:05
— Oioi, her snakker vi western om Menn med stor M. John Wayne, Dean Martin og Ricky Nelson i storslagen cowboyfilm regissert av Howard Hawks. Vi snakker sheriffer, drap i saloon, karer som er kjappe på avtrekkeren og alt man vil ha av en klassisk western.

Broen, på DR1 kl 20:00 og SVT kl 21:00
— Ny runde med Saga og Martin. Da betyr det vel at et par stykker blir drepti løpet av en time, noen onde rike folk spiser fugu-sushi eller sitter foran peisen med dyr Amarone, Martin gråter og Saga sier noe utrolig utenksomt til en kollega og/eller svigermor.

Les mer: Broen er halvveis, vi oppsummerer så langt

Terminator 2: Judgment Day, på TVNorge kl 21:00
— Yes! En av tidenes beste sciencefiction-filmer. Arnold Schwarzenegger spiller roboten T-800, som skal forsvare John Connor og moren hans mot den onde T-1000, herlig spilt av Robert Patrick. Det er bare å lene seg tilbake å nyte den ene klassiske scenen etter den andre, som til overmål er tonesatt av Guns ’N Roses.

Salvador, på Showtime kl 21:00
— Oi, det blir vanskelig å velge film i dag, for Salvador er også et must. James Woods som pressefotograf i et krigsherjet El Salvador, regissert av en ung og ivrig og beinhard Oliver Stone. Spennende, velspilt og med James Belushi og John Savage i meget sterke biroller. Rett og slett en glemt perle av en 80-tallsfilm.

The Blacklist, på TV3 kl 21:30
— Jeg har ikke sett denne James Spader-serien ennå, men flere jeg stoler på anbefaler den som en sterk thrillerserie med FBI, ettersøkte og rare hemmeligheter. Så da sender jeg den anbefalingen videre. Her er for øvrig første episode tilgjengelig lovlig om du har Unblock-US eller lignende:

State of Play, på TV3 kl 22:05
State of Play er kanskje tidenes beste miniserie, supersterk BBC-produksjon om mørke hemmeligheter, skitne politikere, gravende journalister og sterke vennskap. En ung dame dør, hun har hatt et forhold til senatoren hun jobber for, og journalisten som graver i saken er også en kamerat av politikeren.  Dette er den overraskende gode filmatiseringen med Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams og Helen Mirren i noen av sine beste roller. En knakende god thriller.

Les også: OP-5 anbefaler miniserier for folk i tidsklemma

Dokument utifrån – Rökridåer, på SVT2 kl 22:10
— Denne ser interessant ut, som en slags dokuoppfølger til The Insider: “Fransk dokumentär från 2013. När rökandet minskar i den rika världen satsar tobaksindustrin på nya marknader i Asien och Afrika. Och trots att det är förbjudet vänder de sig i första hand till barn och unga både i sin marknadsföring och i utvecklandet av nya produkter och varumärken.”

Sjakalen, på NRK2 kl 22:40
— Sterk filmatisering av Frederick Forsythes roman om terroristen Carlos, her gitt kallenavnet Sjakalen, og hans forsøk på å drepe den franske presidenten de Gaulle. Roger Ebert hadde følgende å si om filmen: “I wasn’t prepared for how good it really is: it’s not just a suspense classic, but a beautifully executed example of filmmaking. It’s put together like a fine watch.”

Homeland på TV 2 Zebra, kl 23:00
— Reprise av forrige ukes episode, om man gikk glipp av den. Ny episode på TV 2 og Sumo i morgen! Her kan du lese vår oppsummering, forresten.

På innsiden – bak murene i Russland, på TV 2 Zebra kl 00:00
— Tittelen alene forteller meg alt jeg trenger å vite for å trykke på GET-opptak, men om du trenger mer info: “Et unikt innblikk i livet i russiske fengsler. Fra et fengsel i Sibir, hvor temperaturene kan komme helt ned i 50 minusgrader, til høysikkerhetsfengsler hvor kannibaler, terrorister og seriemordere må tilbringe resten av livet – buret inne som dyr.”