Fornøyelig pageturner

Dette er Peter Swanson. Han har skrevet en pageturner om en dotcom-millionær og hans nye bekjentskap: en leiemorder med flagrende gevanter.

Leter du etter en spennende, underholdende pageturner av en moderne krimbok. Din søken er over! Det er bare å skaffe seg Peter Swansons The Kind Worth Killing.

Swanson kommer aldri til å vinne noen Nobel-pris blablabla, men herre min hatt så fengende han leverer. I The Kind Worth Killing treffer vi den suksessrike dotcom-investoren Ted fra Boston, som på en flytur hjem fra business i London treffer Lily Kintner, rødhåret forfatterdatter med flagrende gevanter og et fortryllende utseende.

Les også: Peter Swanson – den nye Harlan Coben?

Etter noen kjappe drinks øser han ut om at konen Miranda ligger med den røffe kontraktøren som bygger feriehuset deres i Maine, og det tar knapt et kapittel før de har avtalt at Lily skal drepe Miranda. Altså i full leiemorderstil.

Sjokkerende? I Peter Swansons karikerte, men fargerike verden er slikt helt vanlig. Han tegner et nydelig portrett av den utsvevende barndommen til Lily, og du kjøper kjapt premisset at denne nesten drømmeaktige karakteren også er en steinkald drapsmaskin.

De neste 3-400 sidene er korte kapitler hvor Lily, Ted, Miranda og etter hvert en politimann forteller sine historier, og Swanson har full kontroll på både plot, overraskelser og karakterer.

Jeg sa om Swansons debut The Girl With A Clock For A Heart at han kan være den nye Harlan Coben, og The Kind Worth Killing understreker det. Vi får humor (om enn ikke like mye som i Cobens Mitch Bolitar-serie), amerikansk by/suburb-drama og perfekt regissert thrillerspenning, og handlingen tvinger deg hele tiden til å gå i gang med et nytt kapittel.