Førsteinntrykk av Homeland sesong 3 – INGEN SPOILERS


I morgen begynner Homeland sesong 3 på TV 2. Vi har sett første episode, og gir deg en kort stemningsrapport.

Vi kommer med en inngående oppsummering av første episoden litt senere, men siden vi vet at det er mange av våre lesere som er like engasjert som oss, skal vi nå holde oss unna regelrette spoilers.

Les også: Vår analyse av Homeland-traileren

Så her er vårt inntrykk av Homeland S03E01. For ordens skyld så er det den ordentlige versjonen, ikke den uferdige episoden som har ligget på nett noen uker:

Vi treffer Carrie, Saul og gjengen cirka 60 dager etter bomben som drepte nesten 300 CIA-ansatte i slutten av sesong 2. Det begynner med kongresshøringer og sånt, og så treffer vi en etter en av karakterene.

Les også: Noen andre som gleder seg til Homeland sesong 3?

Første møtet med Carrie og gjengen er veldig lovende for de av oss som foretrekker Homeland som et nedpå og paranoid spiondrama. Det handler om karakterene og hva som har skjedd med dem. Hvem har allianser med hvem, hvordan har folk reagert på terrorhandlingen mot CIA, hvor går veien videre for en nasjon, et folk og enkeltmennesker som har blitt angrepet på fæleste vis etter 9/11?

Og hva skjedde egentlig i…søren, kan ikke spoile det. Damn, det er så mange ting som trengs å diskuteres etter denne episoden, men jeg får vente til episoden har rullet over TV-skjermen. Da tipper jeg vi får full action på kommentarfeltet her.

Uansett: poenget er at det er kanonbra. Vi snakker Homeland slik serien var i de første episodene. Rolig, intenst, minimalt med 24-dramaturgi, og karakterer som dirrer av anspenthet. Og så får vi vite hvorfor det venezuelanske flagget er med i traileren. Hvem i huleste skal redde USA? Terningkast 5.

TV 2 viser Homeland S03E01 på Zebra kl 22:30 mandag, kl 23:30 på TV 2. I tillegg er den tilgjengelig på Sumo fra 22:30.