Fra L.A. til Amazon: Harry Bosch blir TV-serie!


Drøyt tyve år etter Harry Bosch for første gang dukket opp i Michael Connellys beinharde Los Angeles-romaner, blir vår favorittdetektiv egen TV-serie. YES!

Jeg husker fremdeles første gang jeg leste Michael Connellys historier om Harry Bosch. Jeg var på ferie i Mellom-Amerika i 2002 og lå i en hengekøye med Black Echo (1992) i hendene. I løpet av noen minutter hadde jeg flyttet meg nordover til gatene i Los Angeles hvor Harry Bosch manøvrerte seg mot skurker både i og utenfor LAPD, før hodet forsvant under jorden i Vietnam, der en ung Harry hadde sine første prøvelser som tunnel rat under Vietnam-krigen.

Les også: Michael Connelly sjekker drap på legendarisk hotell

I løpet av kort tid leste jeg alt Michael Connelly – som mange sikkert kjenner via Lincoln Lawyer, filmen basert på hans bok hadde skrevet om Harry Bosch, denne bebartede, rettferdighetssøkende, beinharde, jazzelskende og melankolske/bekmørke politimannen.

Det hemmelige barnet av en prostituert (som ble drept i 1961, og ja: det er en åpenbar Black Dahlia-referanse) og en mektig forsvarsadvokat, vokst opp på barnehjem og med en evig skepsis til alle menneskelige relasjoner.  Nå har vi fulgt ham gjennom etterdønningene av L.A.-opprørene, jordskjelv og terrortrusler, og Harry Bosch er utvilsomt min favorittdetektiv fra nyere tid. Om du ikke har lest noen av Bosch-romanene, er det bare å begynne på Black Echo, som er den første. Du blir ikke skuffet.

Les også: Er The Fifth Witness Connellys beste på lenge?

Og nå skal Harry Bosch endelig bli TV-serie, etter årevis med håpefull venting. Amazon har tatt opp kampen med Netflix, og lanserte tidligere i år en haug med komedie/drama-piloter, og nå skriver pålitelige Deadline at de har bestilt pilot på Harry Bosch-serie.

Piloten skal være skrevet av Connelly selv sammen med Eric Overmeyer, en av karene bak Treme. Overmeyer er også executive producer sammen med Henrik Bastin og Mikkel Bondesen. Akkurat nå er det alt vi vet, men vi kommer garantert tilbake med mer. Mye, mye mer.