Kjemper om Lance Armstrong-filmen


Historien om Lance Armstrong er en vaskekte thriller fra virkeligheten. Folkene bak Lost, Star Trek og The Bourne Ultimatum kjemper nå om å lage filmen om den dramatiske og skitne karrieren hans. Wow!

Hvem stikker av med den guleledertrøyen i Hollywood? Livet til Lance Armstrong skal bli film, og nå melder Entertainment Weekly (glimrende nettside for film, TV og bøker, sjekk ut) at det er flere filmsluggere som har satt seg på settet og vil trø frem til premierefest og laurbærkrans.

Ok, nok sykkelreferanser, her er hva som skjer: I januar ble det rapportert at selveste JJ Abrams – som laget Lost og så overtok Star Trek-franchisen – ville produsere en film om Lance Armstrong via sitt Bad Robot-selskap, og stjerneskuddet Bradley Cooper skulle spille hovedrollen som den kreftoverlevende, Tour de France-vinnende, dopingavslørte syklisten Lance Armstrong.

Nå viser det seg at manusforfatter Scott Z. Burns er hyret inn av Warner Bros for å skrive en konkurrerende film, og det får hele OP-5-redaksjonen til å hoppe og hyle som små barn på første skoledag. Burns var nemlig manusforfatter på The Bourne Ultimatum, en av tidenes beste filmer.

I tillegg skrev Burns The Informant!, hvor Matt Damon spiller en triksete, fiksete fyr som lurer både FBI og venner og familie. Så Burns burde passe bra til å skildre Armstrong.

Dersom du vil lese mer om den dramatiske og skitne historien til Lance Armstrong, så anbefaler vår sykkelekspert Magnus Sveen fra TV 2 Sporten varmt David Walsh sin bok From Lance To Landis (kjøp her) , eller Tyler Hamiltons The Secret Race (kjøp her). Eventuelt kan du legge inn forhåndsbestillingCycle Of Lies av Juliet Macur, hun har vært en av de beste i dekningen/avsløringen av Armstrong, og boken hennes er grunnlaget for filmen JJ Abrams planlegger.

Les mer om Lance Goes To Hollywood-historien hos Entertainment Weekly her.