FX lager drama om KGB i Washington


Kald krig. Washington DC. Ronald Reagan. KGB-spioner. Vi gleder oss til TV-serien The Americans.

I fjor fikk vi Homeland som årets nykommer på seriefronten, men så langt i år har ikke de amerikanske TV-produsentene disket opp med noe som kan matche CIA-Carrie vs Terror-Nicolas. Men så kom plutselig FX – folkene bak Justified, Sons Of Anarchy og The Shield  – med en satsing som virker ekstremt lovende.

For FX har nå bestilt 13 episoder av The Americans etter at piloten visstnok ble særdeles vellykket. The Americans handler om to KGB-spioner som bor i en forstad til Washington DC. Tiden er tidlig 80-tall, rett etter Ronald Reagan er valgt til president og midt i den kjøligste perioden av den kalde krigen.

Eks-barnestjerne Keri Russell har en av rollene, mens den evige sidekicken Noah Emmerich  og TV-stayeren Matthew Rhys spiller andre roller. Og av en eller annen grunn får jeg flashbacks til den strålende CIA-serien The Company når jeg leser at The Americans skal handle om ” the complex marriage of two KGB spies posing as Americans in suburban Washington DC shortly after Ronald Reagan is elected President”.

The Americans begynner innspilling av sesong 1  i oktober, og forventet premiere er tidlig 2013. Piloten som er laget skal vises i Cannes 8. oktober.

Takk til Tom Erik Kolåsæter for tips