Frølagerkrim på NRK: Ingrid Bolsø Berdal er strålende i The Seed

Ingrid Bolsø Berdal er fremdeles den eneste norske skuespilleren som har vært med i undervurderte Westworld. Hun var til og med bare med i de to første sesongene, seriens storhetstid.

Nå er Bolsø Berdal aktuell i en litt mer jordnær rolle. Hun spiller Thea i norsk-tyske The Seed. Serien hadde premiere på NRK 25. desember, og tar utgangspunkt i frølageret på Svalbard.

Les hele anmeldelsen min i Aftenposten!

Der lagres jordens arvesølv, et utvalg eksemplarer av millioner av frøvarianter kloden har hostet opp. Når en miljøaktivist forsvinner etter å ha brutt seg inn der, må Svalbard-politi Thea på jobb. Det må også tyske Max, som er streng Polizei og onkel til den forsvunne demonstranten.

Er The Seed bra? Ja. Den har noen svakheter (tysk drama er ofte veldig dramatisk, mens norske karakterer av og til er pappfigurer), men er i sum en velkomponert serie med spenning og interessant tema.

Best av alle er likevel Bolsø Berdal. Hun bærer historien på sine skuespillerskuldre. Jeg håper noen i Hollywood bruker julen på å se norsk-tysk frøkrim slik at de booker henne til noen store roller igjen.