Game Night: sikker vinner til kveldstacoen

Synes du også at krimtilbudet kan bli for mørkt, at seriemakere og manusforfattere har forelsket seg fullstendig i mutte menn og grusomme forbrytelser mot barn? Krimkomedien Game Night er en god dose medisin mot mørket.

Mellom alle Walter White-kloninger og Nordic Noir-psykopater trenger spenningstilværelsen definitivt litt letthet, og fjoråret bød på en innertier av en krimkomedie: Game Night er nå tilgjengelig som leiefilm.

Max og Annie traff hverandre på quiz, ble forlovet mens de spilte Pictionary, og danset brudevals til PlayStation-spillet Just Dance. De er besatt av å vinne, også når de inviterer til vennegjengens faste spillkveld. Den rare naboen Gary, en skilt politimann som alltid klapper på en hund, er ikke lenger invitert, men dét er Max’ milliardærbror Brooks, herlig umoralsk spilt av han moralske broren fra Bloodline .

Han kommer hjem fra sine internasjonale affærer for å sette ny standard for spillkvelden: Brooks arrangerer Murder Mystery Party i villaen sin, med kidnapping, FBI, våpen og maskekledde skurker. Når et ekstra mannskap kidnappere kommer stormende inn i villaen, skjønner den muntre gjengen dog plutselig at noe ikke stemmer. Var den første kidnappingen ekte?

Rachel McAdams – kjent fra Mean Girls, Wedding Crashers og Spotlight – er bedre enn noensinne som morsomme, ivrige og riktig så sympatiske Annie, mens Jesse Plemmons – som gjorde både Breaking Bad og Fargo til bedre serier – gir Game Night et kledelig rart preg med den stille politimannen som bare har et mål i livet: få bli med på spillkveld igjen.

Game Night baserer seg mye på smarte replikker og morsom situasjonskomikk, som når hjelpesløse Annie må bruke en flaske Chardonnay og et babyleketøy for å fjerne en kule fra Max’ arm, men vinner på et kjapt og godt komponert krimplott om internasjonal mafia og lokale spillhelter. Filmen er en sikker vinner for fredagstacoen, og et fint pusterom fra mørket før vi dukker ned i nye sesonger av True Detective, Big Little Lies og Mindhunter.