Gangster Squad – en film vi gleder oss til

Til høsten kommer Gangster Squad – en stjernespekket mafia- og politifilm satt i førtitallets Los Angeles. Kan vi håpe på en ny LA Confidential?

Dette virker ikke helt feil: Vi er i LA på førtitallet, en by som kontrolleres av den Brooklyn-fødte mafiabossen Mickey Cohen (Sean Penn). En hemmelig task force ledet av Josh Brolin (hvem andre?) skal knuse organisasjonen med alle midler. Pretty boy Ryan Gosling havner i skuddlinjen, og innleder ganske sikkert en romanse med Emma Stone på veien.

OP-5 har sett traileren. Vi lar oss naturligvis begeistre av den lekre førtitallskoloritten – barene, kasinoene, dressene, de Sunset Boulevard-aktige husene. Med et så godt emsemble av klasseskuespillere skal det godt gjøres å floppe.

Spørsmålet er likevel om Gangster Squad blir en slags filmversjon av Boardwalk Empire, der de store navnene og lekre kulissene dekker over et ganske ordinært drama, eller om man har klart å lage krim av høyeste klasse. Det er lenge siden LA Confidential nå. Det er enda lenger siden mafiafilmenes gullalder.

Regissør Ruben Fleischer er et ubeskrevet blad for meg i alle fall, og fra Wikipedia ser jeg at han er mest kjent for zoombiefilmer og tv-reklame. Men det kan faktisk være en fordel. Ikke sjelden har store regissørnavn underpresert i denne sjangeren de siste årene. OP-5 gir ham i alle fall en sjanse.