Argo: George Clooney og Ben Affleck med spionthriller fra Iran

Er dette høstens store nyhet for spionfans på filmfronten? Her i OP-5-redaksjonen gleder vi oss i hvert fall vilt.

Mens haukene forbereder militær konfrontasjon mot Iran, ruller Liberal America ut sine egne kanoner: Produsent George Clooney og regissør/lead man Ben Affleck tar fatt i et stort traume i amerikansk historie: gisseltakingen på den amerikanske ambassaden i Teheran etter revolusjonen.

Storyen deres er basert på den sanne historien om “the Canadian Caper” – en joint venture mellom canadiske myndigheter og CIA om å redde seks diplomater ut av gisseldramaet, ved å si at de tilhørte et filmteam som rekogniserte området for filmen Argo, en film som aldri eksisterte. Ben Affleck må derfor en tur til Hollywood for å overbevise skeptiske produsenter.

Her kan du lese historien som fikk Clooney til å kjøpe rettighetene til denne eventyrlige historien

Dette høres unektelig fristende ut, og det gjør ikke saken noe dårligere at rollene er besatt av klasseskuespillere. Foruten Affleck dukker Breaking Bad-helten Bryan Cranson opp side om side med John Goodman og en rekke andre kjente ansikter.

Ben Affleck regisserte OP-5-favoritten The Town (les mer her) og har etablert seg som en av Hollywoods mest lovende, unge regissører. Når jeg ser traileren får jeg assosiasjoner til 70-tallsthrillere og Speilbergs Munich. Det lover godt. Mest likner kanskje plottet på miniserien On Wings of Eagles (som vi også har skrytt av tidligere her)

Men dette blir selvfølgelig på et helt annet nivå. Magefølelsen sier at dette kan bli virkelig bra. Åh, vi gleder oss!