Ghettoside: hundrevis av drap i Los Angeles

Jill Leovy bestemte seg for å gi alle drapsofre i Los Angeles et ansikt. Det ble til en av fjorårets beste bøker.

Mens 2015 endte med den sensasjonelle dokumentarserien Making a Murderer, leverte starten av fjoråret en like rystende, sjokkerende og spennende bok.

Ghettoside: A True Story of Murder in America er historien om Bryant Tennelle, en 18 år gammel gutt som ble skutt og drept utenfor hjemmet sitt i Watts, Los Angeles, og politimannen som jakter på drapsmannen.

Les også: Bekmørk natt i Los Angeles

På papiret var Tennelle bare nok et tall i den oppsiktsvekkende statistikken som viser at selv om svarte menn bare utgjør 6 prosent av landets befolkning, er de 40 prosent av USAs drapsofre, men i Ghettoside blir historien hans løftet opp fra papiret og fortalt med mesterlig journalistisk klo.

Jill Leovy har dekket krim og drap for Los Angeles Times i snart et tiår i bloggen The Homicide Report, etter hun overtalte sine redaktører til å gi navn og ansikt til alle byens drapsofre. Dét skulle vise seg å være en drøy oppgave, bare i bloggens første år ble 941 drapsoffer omtalt.

Denne omfattende bakgrunnsjobben ledet veien til Ghettoside, hvor statistikk og amerikansk krimhistorie sammen med brutale drap blir til en av de beste historiene fra 2015. Som en detaljbesatt manusforfatter tegner Leovy ut historien om politisønnen Tannelle, og lar han dele scene med protagonisten John Skaggs.

Les også: 5 grunner til å se Bosch sesong 1

Skaggs er drapsetterforskeren som gikk ned i lønn for å komme seg bort fra en byråkratisk jobb i LAPD, og som irriterer sine partnere fordi han fnyser av papirarbeid og bare vil ut på gaten og banke på dører til han finner ledetråder. Samtidig deler han ut mobilnummeret sitt til pårørende, som kan ringe når de vil, og følger opp hver eneste sak med en intens jakt på drapsmann og rettferdighet.

Han behandler alle drapssaker som “the hottest celebrity crime in town”. Når han blir tildelt oppgaven med å finne Bryant Tenelles drapsmann, blir Ghettoside til en like spennende som viktig bok. Du glemmer ikke denne historien.

Her kan du kjøpe Ghettoside på Kindle, eventuelt andre formater