Ginny & Georgia: «Gilmore Girls, but with bigger boobs!» 

Ginny & Georgia på Netflix er lettbent, dramatisk, morsom og bittelitt kontroversiell. God underholdning, altså.

Etter noen uker med gjentatte Tenet-visninger, Marvel-festival og Zack Snyder’s Justice League i sort-hvitt trengte TV-en min noe lettere. Ikke nødvendigvis jordnært, men en serie uten at folk flyr med kapper gjennom galaksen eller reiser baklengs i tid.

Så da Marc Sessler i min favorittpodkast om amerikansk fotball, Around the NFL, fortalte at han og konen så på Ginny & Georgia, var veien kort til å trykke på PLAY på Netflix.

Serien handler om Georgia, som ble mamma da hun var 15. Nå er hun 30, og datteren Ginny er 15. Etter Georgias rike ektemann dør av hjerteinfarkt, arver hun et hus i Massachusetts og den lille familien (som også inkluderer guttungen Austin) flytter på seg. Nok en gang.

For vi lærer fort at Georgia har levd et omflakkende liv som alenemor, småsvindler og storsjarmør, og alt smarte Ginny vil ha er bittelitt stabilitet. Og kanskje et par venner?

Ginny (til høyre) får seg nye venner på high school.

Det siste får hun i hvert fall, mens sørstatsmamma Georgia fortsetter sin flørteturné på USAs vestkyst. Etter hvert byr serien på en salig miks av ingredienser. Desperate Housewives-aktige forhistorier. Ungdommelig kåtskap og usikkerhet. Småbyhumor. Lady Gaga-referanser. Tenåringsangst. Og bortsett fra en rar liten cameo fra Supermann: et totalt fravær av både superhelter og spioner. Akkurat det jeg trengte.

Sjekk også dette tipset: Qoko konspirasjoner på HBO

Traileren er veldig representativ for tonen og tempoet i serien. Eller som Georgia selv sier: «We’re like The Gilmore Girls, but with bigger boobs!»

Perfekt eller revolusjonerende serie? Neida, men den klarer å underholde og levere nok velskrevne punchlines og hopp-i-sofaen overraskelser til at det funker. Oppsummert: Desperate Housewives møter Party of Five og en barne-TV-utgave av Ozark.

Alle disse frekke replikkene og det nedlatende tenårings-chitchattet har forresten sørget for at serien har fått litt kritikk i USA. Blant annet var Taylor Swift lite fornøyd med at Ginny roper «You go through men faster than Taylor Swift» til mamma Georgia. Så litt oppdatert 2021-kontrovers får du også med på kjøpet når du kaster deg over Ginny & Georgia