Gladsak: Carl Hiaasens krimunivers blir endelig serie!

I går skrev vi om den triste nyheten at fryktdronning Mo Hayder er død. I dag kan vi heldigvis trøste oss og dere med en ordentlig gladsak. For Carl Hiaasens univers skal endelig bli TV-serie!

Faste lesere vet at Hiaasen er oppe blant Michael Connelly, Mo Hayder, Jason Bourne og James Jesus Angleton av favorittpersoner å skrive om. Helt siden jeg oppdaget ham rundt millenniumsskiftet har Hiaasens hysterisk morsomme krimsatire vært en viktig ting i leselivet mitt.

Se for deg The Simpsons fjerde sesong skrevet av Quentin Tarantino mellom Pulp Fiction og Jackie Brown, så skjønner du noenlunde hva det går i.

Les også: Broren ble drept, nå skriver Carl Hiaasen om Donald Trump

Akkurat som med Michael Connellys Harry Bosch-krim har Hiaasens fargesprakende univers slitt med å finne frem til serieverden. Demi Moore spilte riktignok i en polert versjon av Striptease, men den teller ikke på ordentlig.

Nå tar Bill Lawrence ansvar. Serieskaperen som for tiden har enorm suksess med Ted Lasso har skrevet en avtale med Apple TV+ om å lage ti episoder av Hiaasens fabelaktige 2013-bok Bad Monkey. Om du ikke husker boken, handler den om følgende kaos:

Politimannen Yancy har mistet jobben. Han brukte en støvsuger i bakenden på en lege som snakket truende til sin kone. Kvinnen var for øvrig var Yancys elskerinne.

Nå jobber Yancy som helseinspektør på Floridas mest lugubre turistrestauranter. Samtidig bygger en nabo slik at Yancys solnedgangsutsikt mot the Keys blokkeres. Livet er litt kjipt.

En dag får en fiskerkompis av ham en avkuttet menneskearm på kroken mens han fisker med turister. Yancy er en god venn og legger armen på is før han skal kjøre inn til Miami og få den undersøkt hos en deilig cubansk dame som jobber som obdusent.

Der starter hans reise ned i en verden av grådighet, korrupsjon, bedervet mat og avkuttede kroppsdeler. Oppsummeringen er for øvrig fra bokens to første sider, så det skjer saker.

Les også min sak fra 2013: Carl Hiaasen er tilbake. Vi har lest Bad Monkey!

Hovedrollen som Andrew Yancy skal spilles av Vince Vaughn. Det er hans første seriejobb siden innsatsen i sesong 2 av True Detective.