God jul fra OP-5!

elf
From all of us to all of you, en riktig god jul! Her er noen favorittklipp fra julefilmer vi elsker.

Da tar vi oss en liten pust i bakken her i OP-5, og koser oss med pinnekjøtt og gaveutpakking. Vi ønsker alle være lesere en riktig god jul, og sender dere inn i høytiden med noen utvalgte julefavorittklipp. Det er så mange vi kunne valgt blant (In Bruges, Bad Santa, Kiss Kiss Bang Bang, Dødelig våpen), så dette er et ganske tilfeldig og urangert utvalg.  Sleng gjerne lenker til dine favoritter i kommentarfeltet.

Ønsker dere alle en behagelig julaften, så snakkes vi i romjulen. Da blir det krimtips, filmguider, serieanalyse og alt annet man trenger for å koooose seg i ferien.

Elf (2003)
— Ok, Elf er ikke en spenningsfilm, men Will Ferrells Elf har slått seg opp som en av våre store julefavoritter her i OP-5. Nyt bare disse to flotte sekvensene med Will Ferrell som mannen som tror han er en alv, har flyttet til New York City og gleder seg til å treffe sin gamle sjef: nissen.

“You sit on a throne of lies”:

“Smiling is my favorite”:

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)
— Vi hadde jommen glemt at det er en meget sterk og atmosfærisk julefestscene i Tinker Tailor Soldier Spy. Gledelig gjensyn med en av våre favorittfilmer på 2000-tallet:

Home Alone (1990)
— Det blir ikke jul uten Macauley Culkin som torturerer Joe Pesci og kompisen hans, gjerne både 1 og 2. Denne kollasjen er kanskje alt du trenger for å komme i julestemning:

The Long Kiss Goodnight (1996)
— Det er mange filmer man helt har glemt er knyttet opp mot jul, blant annet denne undervurderte og underholdende spionfilmen med Geena Davis og Samuel L. Jackson. Frekk scene:

Die Hard (1988)
— Greit, vi trenger ikke bare Macauley Culkin for å få i gang #denjulefølelsen i heimen. Det må også kjøres en runde med John McClane og Die Hard. Her en liten hyllest med musikk og greier:

Eastern Promises (2007)
— Hver gang man tenker at ens eget familieselskap er litt kjipt, er det bare å snurre i gang gangstertatoveringsfilmen Eastern Promises. Der er det også jul og familie, men med mer spent stemning enn hos de fleste. Is it merry christmas, or WHAT?!

Go (1999)
— Til slutt vil jeg bare dra frem denne glemte filmen fra 1999, med selveste Justified-stjernen Timothy Olyphant i en herlig rolle. Piller, rave og julefeiring? Snurr film!