Grace – Spennende påskekrim på NRK

Trenger du en halvannen times britisk krim av den tradisjonelle, men likevel moderne skolen? Let ikke mer! Jeg har skrevet en ordentlig anmeldelse av NRKs Grace for Aftenposten, les gjerne den her.

Her er noen noen kjappe notater om serien, hvor et utdrikkingslag blir drept i trafikkulykke mellom to puber. Alle bortsett fra brudgommen, som ingen skjønner hvor har bitt av. Grace er første «episode», men det bil egentlig si at det er en film. «Episode» nummer to kommer en gang senere i år.

Grace er basert på Dead Simple, veteranen Peter James første bok om Roy Grace. Det er en spennende britisk krim fra Brighton du bør sjekke ut. Prosjekt for sommerferien? Pløye gjennom Peter James-katalogen.

— John Simm var gnistrende god i glemte Life on Mars (skandale at den ikke er på strømming!), her fortsetter han i toppform som Roy Grace.

— Richie Campbell er også sterk som sidekick DSI Glenn Branson.

— Utdrikkingslag blir aldri det samme etter du har sett Grace.

— Det er forfriskende med en politimann som tror på noe jeg selv synes er helt koko Harry Potter som elev på Märthas engleskole. Jeg identifiserer meg hundre prosent med skeptiker Branson når Grace oppsøker sitt faste medium for hjelp til å finne forsvunne personer. Det gjør Grace levende og litt utfordrende.