Hap and Leonard, Texas’ nye superpar

Dette er Leonard Pines og Hap Collins. De er to Texas-kompiser som roter seg borti lurvete gangsters, yppige kvinnfolk og altfor mye penger. Vi gleder oss vilt til Hap and Leonard.

Har du også savnet en frekk sørstatsserie etter True Detective flyttet vest og Justified pakket ned pistolen? Ventetiden er offisielt snart over, for Hap and Leonard er på vei for å redde dagen med dampende Texas-varme, kjappe replikker og dødelig kampsport.

Den kommende miniserien er basert på Joe K. Lansdales megaunderholdende krim/thrillerserie om Hap Collins og Leonard Pine, to kompiser som jobber med roseplukking (mer slitsomt enn det høres ut som) på dagtid og trener kampsport i låven på kveldstid.

I sfæren rundt dem lurer Haps yppige ekskone Trudy (som spilles av yppighetsdronning Christina Hendricks aka Joan Holloway i Mad Men) og lurvete gangsters som Soldiers, Angel, Paco og Chub, og som så mange andre i Øst-Texas  lar de seg friste om lovnader om kjappe penger og enkel frihet.

Leonard er råsterk, homofil og med en tunge som leverer frekt ordkløyveri fra øverste hylle, Hap er en slags naiv romantiker (hvert fall når Trudy dukker opp) som i ungdommen satt inne for å nektet militærtjeneste. Sammen er de bestevenner og en veltrimmet replikkmaskin. Jeg kan knapt tenke meg bedre casting enn James Purefoy fra Rome og The Following som Hap og Michael K. Williams – mest kjent som Omar i The Wire, i de to hovedrollene.

Handlingen i bøkene er lagt til slutten av 70-tallet, og fra rollelisten og traileren ser det ut som serien er basert på den første boken; Savage Season. Her får du den til 10 dollar på Kindle, anbefales om du liker Elmore Leonard, James Lee Burke, Justified, Carl Hiaasen og lettbent krimvold à la tidlig Tarantino. Kort er den også, du pløyer gjennom boken på en ettermiddag.

Premiere på Sundance Channel 2. mars, så kommer TV 2 Sumo med norsk premiere i løpet av våren.

christina-hendricks-at-hap-and-leonard-panel-at-2016-winter-tca-tour-in-pasadena-01-08-2016_3