Harlan Coben-bok blir film – Star Wars-forfatter involvert


Ny Harlan Coben-bok blir film. Mannen som skrev Star Wars og Indiana Jones skal skrive manus sammen med Coben.

I fjor stilte vi spørsmålet “Hvorfor lages ikke flere filmer av Harlan Coben-bøker” her på OP-5, og nå har vi jommen fått svar fra sjølvaste Hollywood. For den nye boken til OP-5-favoritten og flyplasskongen Harlan Coben, Stay Close, skal nå til lerretet.

Jeg har ikke lest boken, men det jeg har lest av omtale vitner om en fortelling i klassisk harlancobensk standalone-tradisjon: Den hyggelige suburb-mammen Megan skjuler en fryktelig hemmelighet fra 17 år tilbake for sin vellykkede familie, detektiven Jack er besatt av gamle forsvinningsgåter, og Ray var en gang en lovende fotograf, men nå er han mest glad i alkohol og lettjente paparazzipenger. Jeg vedder på at skjebnene deres veves lynkjapt sammen, slik kun en pageturnerkonge av Cobens kaliber får til.

Uansett. Boken ble sluppet for en måned siden, samtidig som nyheten om at Hollywood-playeren Lawrence Kasdan skal skrive og produsere filmversjonen av Stay Close sammen med Coben. Dette er lovende, folkens! For Kasdan er ikke en hvem-som-helst. han skrev The Bodyguard på 70-tallet, og da filmen først ble laget i 1992 ble det jo en av de største filmsuksessene noensinne. Innimellom har han skrevet manus for The Big Chill, to av filmene i den originale Star Wars-trilogien, Raiders Of The Lost Ark og en haug andre kickass/spennende suksessfilmer.

Les wiki-artikkelen om Lawrence Kasdan her

Nå jobber Kasdan altså med å skrive og lage Stay Close-film. Perfekt bursdagsgave til Coben, som fylte 50 i januar, og ikke minst til alle oss Coben-fans.