HBO Nordic: 5 serier du bør sjekke ut

Vi dykker ned i HBO Nordic-arkivene, og kommer opp til overflaten med fem serier som er verdt å sjekke ut.

Vi har tidligere fått enormt med positive tilbakemeldinger (og vanvittig gode lesertall) på vår serie med Netflix-anbefalinger, og flere av dere har spurt om vi kan gjøre tilsvarende på HBO Nordic.

Les også: 24 timer med HBO Nordic

Klart vi kan! Her er de fem første anbefalingene, eller mer korrekt er kanskje å kalle det en guide til HBO Nordic-serier. Noe for alle, vil jeg tro:

Band Of Brothers (2001)
— Mange av dere har kanskje sett denne Steven Spielberg/Tom Hanks-produserte serien om en gjeng amerikanske soldater på vei innover i Europas hjerte under andre verdenskrig. Om du ikke har sett Band of Brothers, tenk Saving Private Ryan i serieformat, med Damian Lewis fra Homeland i hovedrollen. Superlekkert filmet og klippet, godt manus basert på Stephen Ambrose-roman, og generelt briljant underholdning og historietime.

Borgia (2011 – )
— John Doman spiller sjefen i Borgias-familien, han blir pave, og sammen med sin degenererte og maktsyke familie ender Vatikanet opp som et (enda mer) korrupt orgiereir av intriger og dekadent oppførsel. Sesong 2 er i gang på HBO nå. PS: Må ikke – som jeg først gjorde – forveksles med The Borgias, hvor Jeremy Irons har hovedrollen.

Eastbound & Down (2009 – )
— Ok, Eastbound & Down er ikke spenning, men det er det morsomste som er laget for TV siden Seinfeld. I hvert fall sesong 1. Jeg kommer i hvert fall ikke på noe i farten som er bedre, kanskje Arrested Development er oppe og bryner seg på Eastbound & Down? Uansett, sagaen om den selvopptatte, fallerte baseballstjernen Kenny Powers er historien om amerikansk selvtillit i kombinasjon med for mye ecstacy, fri tilgang på damer og en endeløs strøm av ukorrekte vitser.

Generation Kill (2008)
— Mens band Of Brothers er den andektige, nesten mediterende Spielberg-fremstilingen av grusomhetene som møtte amerikanske soldater under andre verdenskrig, er Generation Kill realityversjonen av idiotien ved å invadere Irak. Miniserien er basert på en bok av Rolling Stone-journalist Evan Wright, som fulgte 1st Reconnaissance Battalion i United States Marine Corps inn mot Bagdad. Serien står seg veldig godt i dag, fem år etter statuen av Saddam Hussein ble revet ned fra pidestallen.

Magic City (2012 – )
— Jeffrey Dean Morgan er kanskje mest kjent som The Comedian i Watchmen, men her i Magic City spiller han Ike Evans, en hotelleier som prøver å bygge seg opp som hotellmogul i Miami i 1959. Problemene står derimot i kø, enten det er hans egen kåte sønn, psykopater i mafiaen eller vrange fagforeningssjefer. Jeg så de to første episodene av Magic City nylig, og selv om det på ingen måte er noen ny The Sopranos eller The Wire, er det en vakkert filmet og kul serie fra en av klodens feteste byer, Miami.

Til slutt, her er lenker til alle Netflix-anbefalingene våre:
Netflix del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker
Netflix del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere
Netflix del 3: Hillbillies og undercoverpurk
Netflix del 4: Paranoid Gene Hackman og Spacey som tidenes kjipeste sjef

…og her anbefaler vi 5 serier hos Netflix