Heisann, ny Don Winslow-film på kino straks!

Marihuana-bønder, California og Mexico, surferdude-skurker og hotte dødsfarlige damer. Jada, det er en ny Don Winslow-bok på vei mot kinolerretet. Her er traileren.

Det er fort gjort å bli hektet på Don Winslow. Enten man begynner med hans grandiose kokain-epos The Power Of The Dog eller mer klassiske mafiahistorier som The Winter Of Frankie Machine. Han er rett og slett en av de beste amerikanske krimforfatterne de siste tyve årene.

12. oktober kommer Savages på norske kinoer, og Don Winslow har selv skrevet manuset basert på sin egen bok. Kompisene Chon og Ben driver en usedvanlig lukrativ marihuanabusiness basert i rike/laidbacke/bedagelige Laguna Beach, de deler kjæresten O (Blake Lively fra Gossip Girl), og alt er egentlig helt strålende fint.

Helt frem til en mexicansk narkodame, spilt av Salma Hayek, vil ha sin cut av forretningen, og lager et helvete på jord for den dynamiske duoen.

Ut fra traileren virker det som Savages blir en miks av Get Shorty (1995), Carl Hiaasens supermorsomme mafiabøker fra Florida, Pulp Fiction (1994) og Blow (1991), altså gangstere, narko, damer og humor i en underholdende blanding. Oliver Stone er på plass som medforfatter og regissør, Benicio Del Toro spiller mexicansk henchman, og John Travolta er – ikke overraskende – inne som en snuskete mellommann i potbransjen.

Hva synes du? Forventninger? Personlig skrur jeg litt ned, siden den forrige Wislow-filmatiseringen jeg så var The Death And Life Of Bobby Z, en helt middels skurkefilm fra 2007.

Uansett: her er traileren til Savages.