Homeland vs Hatufim? Vi studerer TV-serier

homeland-et-hatufim-deux-versions-d-une-meme-angoisse,M112962
Er du i Oslo på fredag, og er sugen på å nerde litt om TV-serier og slikt? Da er dette en invitasjon til deg.

For på fredag arrangerer Litteraturhuset en diskusjon om Al-Qaida goes Hollywood, hvor Bjørn Gabrielsen, Hanne Røislien og moi ser nærmere på Homeland og TV-serien den er basert på, israelske Hatufim aka Prisoners Of War. Gråter de mer i USA enn i Israel? Er Hatufim mer drama enn thrilleren Homeland? Hva har de endret på når de laget amerikansk versjon av gisselhistorien? Hvordan portretteres terroristene i de to seriene? Så mye å ta av!

Det blir garantert stas. Bjørn Gabrielsen er smart kritiker i Dagens Næringsliv, og har også ansvar for DN-spalten På nattbordet. Hanne Røislien er religionshistoriker, og har gitt ut boken Bosettere på Hellig Grunn: En reise blant jødiske nybyggere. Hun har peiling, med andre ord. Jeg er såkalt deltakende ordstyrer, så jeg skal stille spørsmål, samtidig som jeg synser litt her og der. Det er hvert fall planen.

Les mer om arrangementet her

Det hele går ned på Litteraturhuset, som ligger mellom Slottsparken og Lorry midt i Oslo sentrum, kl 18:00 på fredag. Med andre ord aldeles PERFEKT for fredag ettermiddag. Kan du tenke deg noe bedre enn en diskusjon om TV, Israel, Carrie og terror mens kroppen jobbe seg opp en liten buzz på fredagspils? Neppe. Snakkes på fredag!

Glemte jeg å si at det er gratis? Det er gratis.