Homeland på TV 2 Sumo allerede på mandag


På søndag er det USA-premiere på sesong 2 av Homeland. Allerede på mandag kan du se første episode på TV 2 Sumo. – Vi har veldig store forventninger, sier sjefsinnkjøperen hos Sumo.

Kine Tveito Lundefaret er ansvarlig for å skaffe serier og filmer til TV 2 Sumo, altså stedet der man ser TV 2 på nett. Her om dagen tipset hun oss om at Sumo kjører seg opp med eksklusiv sniktitt på sesong 2 av Carrie Matheson og Nicholas Brodys spioneventyr Homeland, så da måtte vi ta en prat.

Homeland sesong 2 nærmer seg

Hei Kine! TV-premiere på Homeland sesong 2 mandag 8. oktober, men når legger dere den på nett?
– Vi legger første episode på TV 2 Sumo mandag 1 .oktober kl 22.40. Du kan melde deg på SMS-varsling når vi legger ut en ny episode, se hvordan på denne lenken.

Hvorfor er dere så tidlig ute?
– Det er viktig for oss, ikke minst i kampen mot ulovlig nedlasting, men også fordi vi er store serieelskere, og det vet vi at seerne våre også er. Vi har veldig store forventninger. Sesong 1 hadde veldig gode tall hos oss.

Dere er faktisk først av alle i verden etter premieren på amerikanske Showtime, hva tenker dere om det?
– Det er veldig kult! Siden vi ligger så tett opptil den amerikanske visningen, er det et lite prosjekt å få på plass tekst og klargjøre den tidsnok, men det går helt fint. Ferskvare er jo veldig stas. Tv 2 er flinke til å være tidlig ute med store serier, så er vi så heldige å få gi seerne våre en ukes sniktitt på Sumo. Med Sons of Anarchy sesong 5 ligger vi også svært tett opptil den amerikanske visningen, den kan du også se hos oss akkurat nå.

Se traileren for Homeland sesong 2

Hvilke forventninger har du selv til sesong 2?
– Jeg har sniksett litt, og jeg synes det ser veldig bra ut! Jeg er selvsagt spent på hvor mye Carrie husker, og gleder meg stort til gjensyn med disse fantastiske karakterene. Jeg regner med å ha nedbitte negler også denne høsten. Smilefjes.

…og hva tror du om Forbrytelsen sesong 3, som er NRK sitt mandagstilbud i høst?
– Jeg er stor fan av the scandi crime wave, og etter første episode og dømme er ikke dette noe unntak. At serien skal gå på samme tidspunkt som Homeland betyr jo bare at du kan se den ene på nett. Det er jo det som er så deilig med nett TV.