Homeland S02E04: WOW! Og hva skjer nå?

Hva i huleste skal nå skje videre i Homeland? Vi er forvirret og i villrede, og det føles digg. OBS: MAKSIMALT MED SPOILERS.
Da var fjerde episode i andre sesong av Homeland sett. Og for en episode! Jeg var litt skuffet etter forrige runde (les oppsummeringen min her), men nå er serien virkelig tilbake i sporet, og vi fikk enorm avkastning på investeringene som ble gjort i forrige episode.

Les også: Hjemmeseier – paranoien er tilbake

Her er noen tanker etter episode 4:

— Enormt fin spenningskurve. Og måten Brody ble jaktet ned på, gjorde at den rare repetisjonen fra episode 2 til 3 fikk sin funksjon. Åpningen med Saul som besøker Davis Estes og forteller om den siste utviklingen er så stille/nedpå, men samtidig intens som bare Homeland får til på TV.

Les også: Homeland på bortebane i Beirut

— Det er få ting som slår en god hotellbarscene, tenk bare den elegante honeytrap-scenen fra München. Og scenen med Brody først alene og så med Carrie på bar er en umiddelbar klassiker. Det finnes knapt bedre kulisser enn en tom, mørk bar rammet inn av tung mahogny, dype stoler og en bar som fungerer som skriftestol over et glass whiskey.

— Alle scenene mellom Brody og Carrie er faktisk strålende, fra de treffer hverandre “tilfeldig” utenfor CIA via barscenen til den siste nervepirrende sekvensen på hotellrom 416. Effektive setninger, mye skjult mening mellom linjene, lekert katt-og-mus spill, akkurat slik dialoger fungerer best i spionfilmer/serier.

— Det føles forfriskende og spennende med den nye karakteren, den frekke, flinke og i overkant direkte Peter Quinn. Spent på hva han bringer til torgs i kommende episoder.

— Jeg liker også sidesporet med kompisene til Brody som samarbeider om å legge puslebitene sammen.

— Men alt det dreier seg om er jo: hva i HULESTE skjer videre nå? Vi er bare kommet til fjerde kapittel (av 12?), og Nicholas Brody er både avslørt og arrestert av CIA. Skal de snu ham, slik at han blir trippelagent? Godt mulig. Klarer Nicholas Brody å sno seg ut av dette? Neppe. Hva skjer med Walker-stien som kompisene hans er på vei ned? Ikke anelse. Hvilken rolle får konen Jessica fremover? Og hva med Carrie? Umulig å forutse.

— Etter fire episoder av sesong 2 er jeg allerede forvirret og i villrede, akkurat slik det skal være.

PS: Showtime bestilte nylig sesong 3 av Homeland, mer om det senere

Hva synes du om episode 4? Kjør på i kommentarfeltet.