Homeland S02E05 – for en episode!

Sesong 2 av Homeland nærmer seg halvveis. Vi ser nærmere på overraskelsene odramaet i episode 5. Som vanlig: SPOILER-BONANZA.

For en episode! Etter den skuffende tredjeepisoden (les mer her) og den begivenhetsrike fjerdeepisoden (sjekk her), ble det nok en berg- og dalbane av en episode. Jeg har ikke helt summet meg etter en time i Brody og Carries selskap, men her kommer noen punkter jeg tenkte på underveis.

Homeland er alltid best når Carrie Mathison og Nicholas Brody er sammen i et rom, så også i denne episoden. Avhørsscenen fra hun tar av Brody håndhjernene, til han ligger og rister på gulvet og til slutt at han kjører henne hjem er skuespill og manus fra aller øverste hylle. Jeg kan knapt huske å ha sett så bra TV.

— Og det kommer som en forlengelse av den actionfylte sekvensen med Quinn, som planter en kniv gjennom hånden på Brody. Først tenker man at Quinn – som er et fabelaktig tilskudd til Homeland – har gått helt haywire. Men så faller bitene på plass da Saul sier noe à la “that in there wasn´t just your temper, that was theatre” og Quinn svarer “well, a good cop needs a bad cop”. Smart av Quinn å legge opp til at Carrie skal inn i rommet der, han forstår hvor god hun er.

— Kjæresten min og jeg sa omtrent samtidig at “nå skjer det noe her” da Dana og Finn stikker av fra Secret Service, og det kom jo så det suste mot skjermen da de kjørte ned – og sannsynligvis drepte – en dame. Det har vært ganske åpenbart fra første episode at ungene til Brody – og da spesielt Dana – skulle få en viktigere rolle her, og det er bare å spekulere i hvordan det nå kommer til å gå, og hvordan den skandalen skal brukes i plottet senere i sesongen. Minus: en 16-åring skal ikke kunne stikke fra Secret Service, SUV eller ikke. Kjøper det ikke helt.

— Litt for åpenbar referanse til Sergio Leone da de snakker om Once Upon A Time In America? Skjønte ikke helt poenget med den.

— Av en eller annen grunn digget jeg den korte scenen da Estes ubemerket sniker seg opp bak han kollegaen til Brody og begynner å prate til ham. Så enormt klassisk CIA-på-film oppførsel.

— Hva skjer nå? Jeg antar at vi skal følge jakten på Abu Nazir, og at CIA skal rulle opp så mye som mulig av nettverket hans før de viser kortene sine. Det mest umiddelbart spennende er hva som blir Carrie sin rolle i den videre etterforskningen, og hva skjer med Dana og visepresidentsønnen, men samtidig er det mye å hente rundt Roya Hammad, hun journalistkontakten til Abu Nazir.

Hva synes du om episode 5? Kjør på i kommentarfeltet.