Homeland S02E06 – underlige greier?


Da er vi halvveis i sesong 2 av Homeland, gitt. Mye underlig skjedde i ukens episode, vi oppsummerer.

Etter episode 6 av sesong 2 av Homeland er vi altså halvveis, og som vanlig er det vanskelig å tolke hvor historien om Carrie og Brody skal gå videre. Mye rart i dagens episode, og jeg har en litt ambivalent følelse. Eller er det jeg som har så sjukt høye forventninger til serien?

Sjekk omtalen av forrige ukes strålende kapittel, les mer om den her.

Her er noen punkter jeg tenkte på underveis i episode 6.

— Angrepet i Gettysburg på slutten kom helt ut av det blå. Jeg tenkte først at CIA-folkene var duster som ikke sjekket for booby traps, men at det skulle komme et kommandoteam og utslette dem var ikke på smørbrødlisten over potensielle farer.

— Jeg liker at Mike og han andre militærkompisen ikke kjøper historien til Brody, og at de følger det opp. Klassisk uavhengig-nysgjerrig-etterforsker-møter-byråveggen da han tror han skal treffe en kompis i CIA, men er plutselig i samme rom som toppledelsen og får munnkurv. Følelsen hans av å famle i mørket kommer tydelig gjennom, selv om noen av bitene nå faller på plass.

— Sidesporet med datteren og den nye kjæresten var overraskende og spennende i forrige episode, men i dag fikk det en søkt melodramatisk tvist da Dana snek seg inn på sykehuset og fant hun døende damen de hadde kjørt på. Minimalt troverdig og påtvunget dramatisk, de kunne funnet en like effektiv måte å bygge den ultradårlige samvittigheten til Dana på. Men kult med han megakjipe kjæresten, der borger det for trøbbel.

— Altfor lite av Saul i denne episoden, han er knapt med i det hele tatt. Savner ham og den stille klokheten.

— Med tanke på hvor mye som står for spill for alle her, så er folk altfor plaprete i usikrede omgivelser. For eksempel hun journalistdamen i Kongressen? Aldri livet om hun hadde pratet med Brody da han kom opp til henne dersom hun var en profesjonell terrorist. Og det er hun jo. Samme med han kompisen til Mike som går på krykker, hvorfor begynne han å bable om Brody som drapsmann foran han lokale politimannen? Og dersom Mike er så paranoid på vegne av Jessica, hvorfor prater de på kjøkkenet? Gå nå ut i hagen hvor det er mindre sjanse for avlytting. Vi er vant til at de kutter noen hjørner i Homeland, det gjør man jo i alle serier, men i dag ble det i overkant.

— Hvem er han mystiske fyren i parken og på T-banen og på slutten? Virker som han er sjef for en celle som har inntatt USA, og da har en svær bombe eller noe lagret hos skomakeren i Gettysburg.

—  på neste episode, men kanskje aller mest på episode nummer 11. For den heter i følge WIkipedia “The Motherfucker With A Turban”. Helt sant! Og sesongavslutningen? Den har fått mystiske, men overtydelige tittelen “The Choice”. Anyways, snakkes om en uke.