Homeland S02E08 – Puh!

Nå begynner det for alvor å bli paranoia og press fra alle kanter. Men hva i huleste er det som foregår? Vi ser på episode 8 av Homeland.

Homeland tetter seg til for hver episode. I kveldens avsnitt skjedde det mye både dramatisk og melodramatisk, og det hele ble toppet med avslutningen. Her er noen tanker om den siste timen i Carrie og Brodys selskap.

Les også vår rapport fra episode 7

— Avslutningen satt som et skudd, altså hele sekvensen utpå det jordet med Raja og helikopteret og han mystiske tredjemannen. Det er noe usannsynlig skummelt og destruktivt over helikoptre som kommer fra ingensteds og bare fjerner folk fra jordens overflate. Får X-files-vibber. Hvor kom de fra? Hvem var de? Hvor skal de til?

— Om vi spoler litt tilbake i episoden, så liker jeg mer og mer hele setup-en rundt hva Carrie egentlig føler for Brody. Jeg tar for gitt at hun er forelsket i ham på et eller annet nivå, men det åpnes hele tiden for at hun forfører ham for å holde sporet mot Abu Nazir varmt. Da Saul konfronterer henne etter liggingen med Brody, og hun avfeier ham blankt med “i am not even gonna answer that question”, virker det tydelig at hun bare ofrer seg for å nå målet: stoppe angrepet. Samtidig har hun jo en historie med ustabilitet, så det kan være at hun faktisk føler forskjellig fra episode til episode. Hmmm.

— Inntil videre virker det som sidesporet med Dana og hit-and-run-drapet er avsluttet, etter CIA eller hvem det nå er har betalt datteren til hun som ble drept. På den andre siden virket det itt overtydelig at det skulle avsluttes, så kanskje det igjen bare er en setup til ny spenning med Walden og Finn og familien.

— Jeg begynner for alvor å lure på hva som utgjør det Det Store Angrepet. Det involverer jo sannsynligvis en bombe, men hva er det som skal blåses i luften?

— Guinn var briljant da han naglet kniven gjennom hånden til Brody, men i dag gjorde han sin beste episode så langt. Måten han respekterer, men og og prøver å styre Carrie på er aldeles nydelig. Irritasjonen og energien dem imellom er ubetalelig, og han er perfekt som tredjemann i et triangel med ham, Saul og Carrie.

— Og hva skal skje med Mike sin rolle oppi det hele? Her får han vist seg frem som den litt naive, men bunnsolide karen han er, og sidesporet med Dana som rømte til ham funket bra. Det kule med denne episoden er at det nå virker som det for alvor er perfekt satt opp til de siste episodene. Alle har maks på spill, alle famler i hvert sitt mørke, Abu Nazir kommer seilende utfra mørkets skjulte daler, og jeg aner en uforutsigbar, drøyt dramatisk avslutning på sesong 2.

— La dere merke til at de i dag brukte mer fisheye-aktige nærbilder, slik vi fikk mye av da Brody var i bunkersen i slutten av sesong 1? Både på Brody og Dana spesielt, men også på Carrie. Følelsen av paranoia og press fra alle kanter er til å ta og føle på. Sweet. Dette blir en fin avslutning på sesongen.