Homeland S02E09 – avledningsmanøver?


Noen solide overraskelser i seneste episode av Homeland, gitt, den som da er nummer ni i rekken av 12. Vi oppsummerer, med spoilers.

Se nå begynner det å svinge for alvor i Homeland. Vi er ni episoder dypt inne i sesongen, og har altså tre episoder igjen. Det skjedde mye i kveldens avsnitt, her er noen tanker:

— Som jeg skrev i oppsummeringen av forrige episode (les mer her), så får vi nå virkelig se hvorfor Quinn ble skrevet inn i sesong 2. Hele plotet med at Saul blir mistenksom, oppsøker “kjæresten” og så følger etter Quinn som treffer Dar Adul, CIA-legenden som jobber i skyggene, er aldeles briljant. Hendelsesforløpet tok meg på sengen, selv om jeg følte at det skulle komme en overraskelse i denne episoden.

— Jeg har enorme forventninger til Dar Adul-karakteren, som vi såvidt fikk se på bussen sammen med Quinn. Han spilles av F. Murray Abraham, som jeg aldri kommer til å glemme etter magiske opptredener som Omar Suarez i Scarface (1983) og som Salieri i Amadeus (1984).

—Det virker som bildrapet til Dana og Finn er glemt nå, eller? Lurer på om det dukker opp som en twist i en av de siste episodene. Hmm.

— Men videre på Quinn-plottet. For han har åpenbart en butikk-i-butikken sammen med Estes, noe som kom fram da han plutselig var sjåføren som nesten drepte Brody på slutten av episoden. Men hvem er det som styrer operasjonen til Estes og Quinn? Er det den mystiske CIA-sjefen Dar Adul, kanskje? Eller går det helt opp til presidenten selv? Kanskje de er gone rogue og driver en etterretningsorganisasjon inni CIA? Så mange spørsmål, så mye spenning i episodene som kommer.

— Samtidig er det vanskelig å tro hundre prosent på Brody, for det er jo kun hans ord vi har for at dette var en ekte setup til et angrep. Vi husker fra sesong 1 at det var mange avledningsmanøvrer og slikt, så hvorfor ikke en gang til? Eller kanskje en avledningsmanøver for en annen avledningsmanøver? A riddle wrapped in a mystery inside an enigma osv.

— Jeg vet ikke hvorfor, men jeg liker veldig godt de små øyeblikkene mellom Chris (sønnen til Brody og Jessica) og Mike. Får skikkelig far/sønn-vibber av de små passiarene (nå var det den “Look Mike, there´s a TV in every room” med svaret fra Mike: “really, wow, in EVERY room?”) mellom guttungen og forsmådde Mike.

—Jessica irriterer meg, selv om jeg virkelig forstår at hun har grunn til å kjefte og være sint. Men hyggelig at det ble noe på henne og Mike, da.

— Lurer på hva som skjer med Roya, hun journalisten. Skal de bruke henne for å informasjon om Abu Nazir, mon tro? Mye å ta tak i.

— Det som hvert fall er sikkert er at vi for alvor nå begynner å nærme oss slutten på sesongen: klimaks, intensitet, close-ups på Brody, klamme hender på kalde bombeavtrekkere osv.