Homeland S02E11 – snart er det finale!

Hvem lyver? Hvem skal dø? Hva er planen for Carrie og Brody? Vi oppsummerer episode 11 av Homeland sesong 2, og ser frem mot sesongfinalen. NB: SPOILERS

Vi nærmer oss sesongfinalen av Homeland
, og kveldens episode ble som forventet begivenhetsrik. Episoden var opprinnelig kalt The motherfucker in the turban, men var nå døpt om til kjedelige In Memoriam, uten at jeg helt klarer å forstå noen av titlene.

Uansett, her er noen tanker om episode 11, nestsiste kapittel i sesong 2 av Homeland:

— Forrige episode var ganske skuffende (les mer her), og rent spenningsmessig var denne episoden langt bedre og mer typisk Homeland. Carrie er nervøs, energisk, fortvilet og stresset slik bare hun kan være, mens Brody ble satt litt på sidelinjen av at all action var lagt til Langley eller på det industriområdet de letet etter Abu Nazir. Bra at vi slapp det maniske forsøket på skuespill fra Damian Lewis vi opplevde i episode 10.

— Jakten på Abu Nazir var klassisk TV-jakt. Veldig skummelt, men også veldig sarahlundsk med lommelykter og mørke og “jøss, der var en dør jeg ikke så de to forrige gangene vi sveipet området med USAs beste soldater”. I begge bøkene jeg har lest om Bin Laden-operasjonen – The Finish og No Easy Day – står det om hunden Navy Seal hadde med seg inn i Pakistan, det hadde ikke vært for mye forlangt at de brukte en hund med skarp nese til å lete rundt etter verdens mest ettersøkte terrorist?

Abu Nazir: Nå er han død, men var han også litt utdatert?

— Men det var uansett monumentalt da soldatene finner Abu Nazir sittende på knær, bedende i det skarpe, hvite lyset fra lommelyktene.

— Ble det litt for mye frem og tilbake, litt for mye 24? Jeg elsker uforutsigbarheten i Homeland, men nå virker det som overraskende vendinger i historien er selve malen og ikke et virkemiddel i serien?

— Forhøret av Roya og muligheten for at Galvez var muldvarp var spennende og kaotiske, og bidro til å skape et klamt preg av lete-i-mørket rundt midtpartiet av episoden. Jeg tviler på at en person som Carrie kan rusle rundt på Langley og midt i en FBI-operasjon og spørre hvem som helst om hva som helst, men det bidro voldsomt til fremdriften.

— Estes og Quinn sitt opplegg ble ikke så mye forklart eller utviklet som jeg hadde håpet. Sidesporet med Saul fungerte bra, og vi fikk en slags forklaring på hvorfor Estes vil ha syvende far i huset ut av huset.

— Det var digg å få en tilsynelatende closure på det hjemlige dramaet til Brody-familien. Endelig kunne han og Jessica innse at alt er fånyttes, noe resten av verden har skjønt for en sesong siden.

— Jeg likte også den ubehagelige stemningen og frustrasjonen fra Dana da hun nesten brøt sammen over frokosten. Hun spiller platt og med et irritert ansiktsuttrykk, men det er slik tenåringer oppfører seg av og til.

— Hva skjer med siste episode? Blir det en ren Quinn-jakter-på-Carrie-og-Brody episode, eller kommer det noen overraskelser og vendinger som vipper oss fullstendig av pinnen? Nå er det nesten som en slags Scream-setup, med et klinende par inne i huset og en snikende morder på utsiden.

— Om jeg skal gjette, ser jeg for meg en shakespearsk avslutning (vet ikke helt hva jeg mener med det, siden jeg ikke er noen Shakespeare-ekspert, men jeg pleier bruke det uttrykket dersom noen ofrer seg og dr på slutten av en film/serie. Kremt) hvor Brody kaster seg foran et kuleregn fra Quinn mens Carrie prøver å stoppe det hele. Eller kanskje Brody har et lengre perspektiv, et sluttspill hvor han skal dra et helt nytt ess ut av ermet, en ny plan? Jeg føler meg uansett sikker på at Brody dør i løpet av neste episode, selve finalen.

Hva tror du skjer i siste episode av Homeland sesong 2? Kjør på i kommentarfeltet.