Homeland S03E02: Carrie koker over


Her skjedde det mye! Hvor går Carrie nå, og hvor tøff kan Quinn bli? Vi oppsummerer dagens Homeland-episode.

NB: MASSIVT MED SPOILERS

Da var vi godt i gang med Homeland sesong 3. Vi har sett episode 2, som blant annet inkluderer at Carrie blir innlagt, Dana treffer typen sin på et vaskerom, Saul besøker familien til Carrie, Quinn truer en bankfyr på gaten i Georgetown, Saul får en ny finansekspert ved sin side…ja, det skjedde egentlig ganske mye.

Les også: våre tanker om første episode av Homeland 3

Så la oss oppsummere:

— Jeg har full forståelse for alle som synes Carrie-karakteren har tøyd strikken for langt. At man i det hele tatt diskuterer hvorvidt hun skal få slippe ut eller ikke virker latterlig usannsynlig. Det erjo bare skriking, gråting, pantomime og bitterhet, sauset sammen bak en fasade av maniskhet. I denne episoden ble hun til og med innlagt/anholdt FLERE GANGER, noe som til og med Saturday Night Live hadde syntes var litt mye i en parodi.

At en åpenbart syk kvinne med hodet fullt av sensitiv informasjon skal få rusle rundt i Washington og spre hemmeligheter og konspirasjonsterorier til reportere og hvem som helst som vil høre på, er helt uaktuelt. I tidligere sesonger har det vært en balanse hvor hennes mani kombinert med lynende intelligens har gitt uventede resultater og snarveier til løsninger, nå er det kaos og bitterhet og irrasjonalitet som styrer. Ganske ødeleggende for serien, håper manusforfatterne har en noenlunde troverdig vei tilbake til å få henne inn i serien igjen.

— Jeg liker dramaet mellom Dana og moren, selv om det er teenageserie-kompatibelt. Scenen på badet da hun forteller sin hysteriske mor at hun føler seg frisk fordi hun har lyst å leve, er sterk. Selv om den kanskje er litt overtydelig. Uansett: Dana er en uforutsigbar karakter som jeg håper får utvikle seg i flere retninger denne sesongen. Så antydninger til det i sesong 2, nå blomstrer hun.

— Hun nye finansdamen er kul! Ganske beinhard start på jobben da Saul skjeller henne ut og kommenterer skjalet, men når hun så finner veier for å nagle bankfolkene til veggen, åpner plottet i serien seg. Det fører også til episodens beste scene, når Quinn regelrett truer bankfyren utenfor en bar/restaurant. Nå som Quinn har sagt at han skal si opp, får han en ekstra fuck-you kvalitet over seg. Han har ikke noe å tape lenger. Hva skal de gjøre, sparke ham? Quinn for the win!

— Scenene med bankene og advokatene var fine. Jeg liker follow-the-money plot, håper de bruker mer tid på det i episodene som kommer. De $45m som er borte av de originale $900m, hvor er de blitt av? Gi meg gjerne lange etterforskninger inn i den skitne verden av terrorfinansiering.

— Jeg kjenner jeg har gitt opp realismen i Homeland. Litt som å se på Broen 2, hvr folk dør som fluer og lastebiler eksploderer og ingen ser ut til å bry seg mer enn vanlig. Man må bare flyte med, og heller gå tilbake til The Company, Tinker Tailor Soldier Spy eller 3 Days Of The Condor dersom man vil ha litt mer jordnær spionaction.

— Uansett: nok en episode uten Brody? Dristig! Denne gangen var det ikke snakk om ham en gang? Virker nesten som det handler mer om å redde CIA enn å finne mannen de tror har sprengt organisasjon i luften.

— Oppsummert: mye slitsomt mas med Carrie, kule retninger med Quinn og finansgreiene, generelt litt skuffet over at Homeland ikke overrasker og engasjerer mer.

Hvor ser du Homeland? TV 2 viser S03E02 på Zebra kl 22:30, i HD på TV 2 kl 23:30 og på Sumo fra 22:30.

Hva synes du om Homeland S03E02? Kjør på i kommentarfeltet. Enig med oss? Helt uenig? Nye perspektiver?