Homeland s03e03: Medisinert og tvangsinnlagt


SPOILERALARM! Carrie og Brody er stuck på hvert sitt vis. Hvor skal dette ende?

Vi er kommet til episode 3
av Homeland sesong 3, og omsider dukker Brody opp. Skutt, ranet, neddopet og generelt ganske ute av det. Carrie virker det knapt å være håp for.

Les mer om Homeland s03e01: Noen tanker om første episode
Les mer om Homeland s03e02: Carrie koker over

Her er våre punkter om ukens episode,
som går på TV 2, TV 2 Zebra og Sumo:

— Dette må være den mest konsentrerte Homeland-episoden jeg har sett. alts i den forstand at det kun handler om to ting, nemlig Brody og Carrie. Saul og et par andre dukker opp litt her og der, men i bunn og grunn er dette episoden hvor vi skal forstå dynamikken mellom de. Avstand, nærhet osv.

— For fysisk – Sør-Amerika vs Washington-området – er de enormt langt fra hverandre, og det eneste kontaktpunktet mellom dem er han gangsteren som holder Brody fanget. Men på et annet plan er de tross alt i samme situasjon. Begge to fanget på egentlig samme vis. Tvangsinnlagt av leger og gangsters, medisinert neddopet av farmasøyter og heroin. Er det programskaperne som forteller oss på sitt subtile vis at de nærmer seg hverandre? At da Brody selv satte heroinsprøyten (antar det var heroin, selv om det jo kan være morfin også) var han brått i samme båt som Carrie?

— Uansett, det var mye rart som skjedde. Det viktigste er at vi møtte Brody igjen, fanget i Tower of David i Caracas, et tårn som også er kjent som verdens høyeste slum. De første scenene med Brody der er ganske kickass, med bønnerop fra minaretene og totalt fravær av orientering eller system. Brody så virkelig fucked ut, fortapt og forvirret og utenfor all kontroll. Etter hvert ble det mest rart og eventyraktig, spesielt da Brody ruslet rundt i slummen til tross for en prislapp på 10 millioner dollar på hodet. Her kan du forresten se en doku om Tower of David:

— Carrie virker som en tapt sak, selv om det er åpenbart at Saul og Quinn skal redde henne på et eller annet vis. Det var en kul scenen på slutten da han karen fra advokatkontoret kom for å prøve å lure henne utpå, men det tar virkelig på å se ansiktet hennes vrenge seg i den ene paranoide tanken etter den andre.

— Scenene i moskeen var brutale og kjipe, men virket som de var skrevet bare for at han imamen kunne si “You’re not a muslim, you are a terrorist” sånn at Homeland kan vaske av seg påstander om anti-islam fremover.

— Det ER jo uansett spennende å se hver nye episode. For til tross for alle de irriterende utviklingene med Carrie og Brody, er det uforutsigbart og overraskende. Benker meg neste mandag også.