Homeland s03e06: – This is just the fucking beginning…

Homeland er halvveis i sesong 3. Vi fikk en begivenhetsrik episode med overraskende høyt tempo. Er det nå serien skal gå i høygir?

Nå begynner spiondramaet å tette seg til. Carrie ble overlatt til seg selv, Saul mistet grepet, Quinn vikles for alvor inn i sakene, og…graviditetstestene?!

Les mer: oppsummering av episode 1
Les mer: oppsummering av episode 2
Les mer: oppsummering av episode 3
Les mer: oppsummering av episode 4

Les mer: oppsummering av episode 5

La oss ta det punkt for punkt:

— Scenene mellom Javadi og Carrie i starten er omtrent som forventet. Han avhører henne, hun snakker litt sant og lyver litt, den iranske etterretningsnestsjefen prøver å avsløre bløffen hennes. Så snart hun får snudd bordet, og vendt de 45 millioner dollarene mot ham, sparker Homeland for alvor av.

— Produsent Alex Gansa lovet for noen uker siden at serien skulle gire opp mange hakk halvveis, og det skjer åpenbart i denne episoden. Den siste halvdelen, med overvåking og jakt og til slutt de brutale scenene i huset til Javadis ekskone, er nervepirrende og enormt vellaget.

— Spillet mellom Javadi og Saul, hvor vi får avslørt deres felles historie i Iran pre-revolusjonen, setter en ekstra personlig spiss på katt-og-mus leken dem mellom, og det kulminerer på verst mulig vis med de to demonstrative drapene, før Javadi blir tauet inn og fyrt i bakken. Mister Saul grepet? Han har i hvert fall gjort noen alvorlige feil.

— Hva skjer med Dar Adal? Hvorfor står han alltid og henger ved rekkveret på CIA? Hvem er det han bløffer, senator Lockhart eller Saul? Det er 12 dager til Lockhart skal bekreftes som CIA-direktør, det blir nok en viktig hendelse i en av de siste episodene.

— Scenene hvor Dana skifter navn på slutten føles som en nedtur etter de intense spenningssekvensene med Javadi. At hun flytter ut etterpå er ikke noe sjokk, men det er vel bare å vente på at de naken-selfiene fra første episodene skal dukke opp snart.

— Carrie gravid? Saklig! Men skjønte jo nå hvorfor episoden heter Still Positive etter vi så hva hun hadde fylt skuffen med. Er det Brody som er faren, mon tro? Han duden hun styrte på med tidligere? Hmmm, skjønner ikke helt hva det skal lede til, men tipper det blir mye styr med det.

— Quinn er den kuleste karakteren i Homeland nå. Han er perfekt stabil sidekick for Carrie, og er Sauls viktigste verktøy i å holde veien rak fremover.

— Hva skjer fremover? Jeg tipper Javadi har en haug med triks opp ermet, klassiske spionmanøvrer, ting han har planlagt for en regnfull dag. Som Quinn sa: “This is just the fucking beginning”.