Homeland s03e08: – Where is Saul?

Tett spiondrama fra Homeland-skaperne denne uken. Hva skal skje i de fire siste episodene?

Klassisk spiondrama i ukens episode av Homeland! Plottet tetter seg til, men åpner samtidig for nye konspirasjoner. Her er mine tanker etter å ha sett episoden:

— Saul spiller høyt spill, men hvor høyt? Han er åpenbart besatt av tanken om å ha Javadi plassert i toppen på det ranske hegemoniet, men i går begynte han jommen også å snakke om å sikre et nytt regime i Teheran?! Snakk om ambisjoner, her snakker vi om et av klodens mest avanserte politiske hierarkier, og Saul skal plassere seg midt i sausen? Må si som Walter White sier til Gus i tredje sesong: “I respect the strategy”.

— Iran-sporet er åpenbart viktig, siden episode 11 har fått tittelen Big Man In Teheran. Tipper vi får en mini-showdown i Irans hovedstad.

— Spillet mot de onde lobbyistene Bennett og Franklin, hvor Carrie og Quinn jobber med å finne ut hvem som står bak bombe og flyttingen av bilen rett før eksplosjonen er gnistrende skrevet og regissert. Klassisk spiondrama, med skyggespill og røykblåsing. Det er som om CIA-muldvarpjeger James Jesus Angleton sto bak det, og det minner meg litt om den undervurderte serien The Company. Anbefales.

— Quinn har ikke så mye skjermtid, men han er nok en gang i sentrum for begivenhetene. Nå da han faktisk skyter Carrie – som jo er gravid også, uten at de andre vet om det – da hun skal storme inn og stoppe Franklin fra å skyte bombemannen. Kaos! Hvorfor er det ingen andre i CIA som reagerer på hennes insistering på å beskytte Brody på slutten der? Rart.

— Han elskeren til Mira fikk også en utvidet rolle, når han nå plantet en mikrofon i huset til Saul og Mira. Tviler på det er kun fordi han ble dumpet av Mira, lurer på hvem han egentlig jobber for. Fara er også en løs kanon, virker det som, både hennes syke far og hennes vaklende lojalitet til CIA og Saul.

— Og til slutt dukket Brody opp også, den mye omtalte turen som Saul skulle på var da til Venezuela og Tower of David for å cashe ut Brody hos han ghettosjefen. Der lå han i sin egen avføring, bod og svette, omgitt av sprøyter og betongvegger.

— Så hva skjer nå? Skal Brody tilbake i spillet i USA? Hvor har Saul fått kontakt med Brody/Venezuela fra? Hvordan kommer Bennett og Franklin til å te seg fremover, nå som de har kvittet seg med bombemannen og tror de er sikre? Og hvorfor gjorde Franklin det på en annen måte enn Bennett spurte om? Homeland har fire episoder igjen, det kan bli riktig så spennende dersom de holder seg til denne tette spion/kontraspionasje-linjen.

Les mer: oppsummering av episode 1
Les mer: oppsummering av episode 2
Les mer: oppsummering av episode 3
Les mer: oppsummering av episode 4
Les mer: oppsummering av episode 5
Les mer: oppsummering av episode 6
Les mer: oppsummering av episode 7