Homeland s03e09: Fra Virginia til Teheran

homeland_e109 av 12 episoder er unnagjort. Hvor går Homeland 3?

Homeland ruller hektisk inn mot sesongavslutning, og i ukens episode skjedde det både overraskende ting og noen uunngåelige hendelser. Her er vår oppsummering av episoden:

— Carrie ligger på sykehus etter å ha blitt skutt, Brody er på detox for å kvitte seg med morfinen i kroppen, Saul fortsetter maktkampen mot Senator Lockhart samtidig som han har satt opp et nytt spionspill mot Iran, og Dana har funnet sin plass i livet som vaskedame på et motell.

— Jeg liker veldig godt retningen Homeland har tatt i de seneste episodene, med klassisk spiondrama, wilderness-of-mirrors, spill i kulissene og Saul som edderkoppen som vever sitt rike nett fra USA til Midt-Østen. Den tendensen fortsatte strengt tatt nå, men jeg synes mye av det blir devaulert av den overforenklede inntredenen til Brody.

— At Saul hadde en plan for Brody, tok jeg for gitt. og jeg kjøpet til en viss grad planen hans for økt amerikansk innflytelse i/kommunikasjon med Iran. Men det er jo helt hjernedødt at Brody skal få a) dra på biltur på dagtid med den ustabile løgneren av en CIA-agent Carrie Mathison, b) få stikke av fra Virginia-basen noen timer før avreise til topphemmelig oppdrag i Iran for å henge ut med datteren på et motell eller c) jogge rundt i skogen med noen army dudes.

— Jeg er ikke neødvendigvis motstander av å kutte noen svinger her og der for å skyve en serie fremover, men i dette tilfellet settes det side om side med et rimelig sobert maktspill og interessante politiske utfordringer, da blir det så tydelig at det ikke har noe i virkeligheten å gjøre. Utfordrende, det der.

— Når det er sagt, er det ganske intenst. Hva skjer i Teheran? Hvilken side er Dar Adal egentlig på? Hva skjer med Quinn? Hva skjer med barnet til Carrie (hun sigger, er det en drøy form for selvskading)? Osv osv. Men det blir mye reising for Brody da, fra Caracas til Teheran med mellomlanding i Virginia? Skulle gjerne sett bonuspoengutskriften hans for november!

— Personlig tror jeg det blir en drøy showdown i Teheran (selvsagt ikke filmet der, er vel ikke laget amerikansk film der siden de ambassadeansatte filmet hjemmevideoer i 1979), men også noe som kommer ut av det blå på hjemmebane. Er det andre sneaky folk i spillet enn Lockhart? Er han virkelig den eneste fienden Saul og gjengen har? Kan ikke fatte og begripe noe annet enn at det er mektigere aktører som ruver enn en sånn passe smart senator.

— Jeg regner også med at det skjer noe episk og stort i de tre siste episodene. De to forrige sesongene har ført til selvmordsvesten i bunkeren og bombingen av CIA-begravelsen, forventer noe av samme skala før sesongen er slutt.

— For øvrig kunne jeg gjerne tenkt meg en Mitch Rapp-karakter i neste sesong av Homeland. En CIA-agent som har beinhard lojalitet til seg og sine, men samtidig er et resultat av moderne terrorisme. En karakter som tenker større politisk enn Carrie, men samtidig ikke er så old school som Saul. Kanskje Quinn kan bli en slik karakter når han får ristet den dårlige samvittigheten av seg?

Hva tror du om avslutningen, blir det showdown og galskap eller lavmælt og mystisk? Kommentarfeltet er åpent!

Les mer: oppsummering av episode 1
Les mer: oppsummering av episode 2
Les mer: oppsummering av episode 3
Les mer: oppsummering av episode 4
Les mer: oppsummering av episode 5
Les mer: oppsummering av episode 6
Les mer: oppsummering av episode 7
Les mer: oppsummering av episode 8