Homeland s03e10: Touchdown for Brody?


Brody kastet en Hail Mary-pasning over grensen mellom Iran og Irak. Ble det touchdown, men med en dyr pris å betale?

Ukens Homeland-episode hadde mer action enn vi har sett siden starten av sesongen, og det skjedde ganske så mye som er verdt å se nærmere på. Vi tar det punktvis:

— Om vi skal oppsummere handlingen, var det omtrent slik: Brody og elitesoldatehjelperne (Team Six?) skulle få ham over til Iran, hvor han skulle søke asyl. De møtte overraskelser rundt hver eneste ørkenstein, men til slutt endte Brody i hendene på Javadi på den iranske siden. Puh!

— Operasjonen gikk galt omtrent fra første stund. Er det bare jeg som sitter med følelsen av at det er flere som har et “play” på gang her enn Saul? Senator Lockhart virker å ha en ro over seg som tilsier at han har noen på innsiden av operasjonen, eventuelt er det noen andre kommunikasjonslinjer her som vi ikke har sett ennå. Vi ser definitivt ikke det totale bildet.

— Brody hadde interessant utvikling i episoden. Hvorfor var han så pysete i starten, var det blodspruten i ansiktet på ham som vekket først krigsredselen og så krigeren i sjelen hans? Ganske klissete, men også effektivt da han plutselig bestemte seg for å gi avhoppet til Iran en siste sjanse. I amerikansk fotball kaller man det en Hail Mary-pasning: når quarterbacken er helt fucked, og bare kaster ballen alt han kan fremover og håper at det skal skje noe som endrer kampen. Slik sett kan vi si at Brody kastet en Hail Mary, tok i mot ballen selv og gruset ned en touchdown i siste sekund av kampen.

— Prisen å betale for touchdown-poengene var hard å svelge, at kompisen som hjalp ham ble blåst ned rett foran ansiktet hans av Javadi. Hvor står Javadi nå, forresten? Har han et eget “play” på gang for å herje med Saul? Kanskje han skal bruke Brody på snedig vis?

— Carrie var overraskende rolig til henne å være, men også sedvanlig drittmenneske som setter jobben og sluttspillet foran andre mennesker. At hun i det hele tatt begynner å overtale Fara til å få onkelen sin med inn i dette livsfarlige spillet er ikke bare enormt kynisk, men sannsynigvis også hårreisende ulovlig etter CIA-retningslinjer. Når det er sagt, er jeg litt overrasket over den tenåringsaktige reaksjonen på at Brody er skadet. Når man leser om temaet, reagerer folk ofte overraskende kaldt i slike situasjone, og så kommer reaksjonen senere. Overrasket over at ikke Carrie ble mer handlekraftig og fokusert av kaoset.

— Hva skjer i de to siste episodene av Homeland 3? Det er ganske åpenbart at vi skal få noe riiiiimelig intense sekvenser fra maktspill og skyggespill i Teheran, håper det kommer opp mot avslutningen på første sesong. Men hvilke overaskelser kommer i Washington? Sår Lockhart endelig for fall? Jeg synes ikke han er interessant nok karakter til å tas videre til neste sesong. Hva skjer med birollene Fara og Quinn, blir de spilt inn mot sentrum? Quinn har vært litt på sidelinjen i de siste episodene, det bekymrer meg litt.

Hva tror du skjer fremover i Homeland, med to episoder igjen? Fortell i kommentarfeltet.

Les mer: oppsummering av episode 1
Les mer: oppsummering av episode 2
Les mer: oppsummering av episode 3
Les mer: oppsummering av episode 4
Les mer: oppsummering av episode 5
Les mer: oppsummering av episode 6
Les mer: oppsummering av episode 7
Les mer: oppsummering av episode 8
Les mer: oppsummering av episode 9