HOMELAND S04E03: Hardkokt spionasje og ulovlig kjærleik

Hvorfor har Homeland fått sitt eget Ross-og-Rachel sideplott? Og hvem er den mystiske kilden? Vi oppsummerer ukens episode.

Homeland tok nye steg inn i spionverden med ukens episode, nummer tre i sesongen etter forrige helgs dobbelstart.

Les også: Homeland S04E01/02 – sterk spionstart

Her er våre punkter fra episode tre, Shalwar Kameez, som går på TV 2 kl 2240 tirsdag og er tilgjengelig på Sumo nå:

— Hvorfor i huleste heter episoden Shalvar Kameez? Det er et tradisjonelt bukseplagg som brukes i India, Pakistan, Afghanistan og Bangladesh, men jeg skjønner ikke koblingen? Er det fordi Carrie kjører look-who’s-wearing-the-pants aktig stil når hun både overkjører Quinn og han CIA-karen John Redmond? Skriv i kommentarfeltet om du har innspill.

— Uansett, et kjapt referat fra episode tre: Carrie er i Islamabad, og mildt sagt upopulær som ny stasjonssjef. Ambassadøren er skeptisk, en kollega (nevnte Redmond) er bakfull og forbannet fordi han var lovet jobben, og folk flest i CIA avdeling Pakistan ser ut til å legge skylden på Sandy Bachmans død på vår pilleknaskende, hvitvinsdrikkende heltinne. Quinn legger derimot skylden på seg selv, men for å toppe Carries Chardonnay-bedøvelse går han for hard sprit og tung selvforakt. Eksplosiv kombo når CIA-bossen Dar Adal prøver å kjefte ham tilbake i tjeneste. Carrie og hennes nyankomne hemmelige trupp av CIA-rookies prøver å lure Aayan, han som overlevde og filmet bryllupet som ble dronebombet, til å bli “intervjuet” for en engelsk avis. Det ser ut som Carrie lykkes med å komme under skinnet hans etter Fara gjør dårlig jobb. Quinn finner ut at hele angrepet på Sandy var orkestrert (Sjokk?! Not), og lar seg overtale til å slå seg sammen med Carrie for å finne den hemmelige kilden til Sandy.

Homeland følger videre på sporet fra de to første episodene, med tydelig handling og handling som drives effektivt fremover. Det letes etter den hemmelige kilden, Aayan skal åpenbart nøstes inn, og forholdet mellom Quinn og Carrie dyrkes som et spiondramaets Ross og Rachel: Blir de sammen? Skjønner hun at han er på knærne forelsket? Hvor lenge må vi seere lide oss gjennom blikk mer såret enn et påkjørt dådyr?

— Jeg liker fremdele spionhistorien, men synes kjærlighetstråden får for mye plass. Gi meg gjerne et saftig honeytrap-sideplot, men spar meg for kliss-klass bare for at det skal trekke brede seergrupper. Kjærlighetshistorie i en spion/etterretningsfortelling kan fungere på øverste nivå, tenk bare Smileys sorgtunge erkjennelse av at konen er utro i Tinker Tailor eller det dampende, men skjøre forholdet mellom Avner og Daphna Kaufman i München, men vi ser alle at Homeland ikke er bygget for den typen kjærleik.

— Ellers fortsetter Homeland å levere kritikere ammunisjon når det kommer til teknisk troverdighet. Hvilken CIA-stasjonssjef i verden hadde fått lov å traske rundt i Islamabad på et gatehjørne hvor hennes forgjenger ble DRATT UT AV BILEN OG SLÅTT I HJEL? For så å lure sløv, uinteressert CIA-security til at hun enkelt sniker seg gjennom et hotell og ut i det fri? Så stiller ambassadøren og CIA-stasjonssjefen seg på taket på ambassaden som levende blink for å ta ikke bare én sigg, men to langdryge sigaretter? Til og med en tjenesteudyktig fiction-fan og troverdighetsapologet som meg ser at det blir for toskete.

— Om vi ser bort fra kjærlighetssporet med Quinn, liker jeg veldig godt at han blir dratt inn i handlingen. Hans sårhet, selvhat og eksplosive forhold til autoriteter kler serien og sesongen, og som så mange andre som følger Homeland har jeg lenge ønsket mer skjermtid til Quinn. Nå får vi endelig som ønsket, og det gleder meg.

— Jeg gleder meg også til å se Carrie jobbe med den CIA-gruppen på kontoret i Islamabad, håper vi får se mer av dem og mindre av Fara, som er litt kjedelig dame.

— Men mest av alt håper jeg på en intensiv jakt på kilden, the source, the evil mastermind bak dronetipset og angrepet på Sandy. Det er det som holder meg naglet til Homeland de neste ukene.

Hva synes du om ukens episode? Yay of nay? Kjør på i kommentarfeltet.