Homeland S04E11: Semifinale

Hva skjedde nå? Det siste bildet i episoden snudde oppned på alt. Vi oppsummerer nestsiste episode i Homeland sesong 4.

Det er snart slutt på høstens Homeland-sesong, og nå drar det seg virkelig til. Vi kjører brei dekning og oppsummering av sesongen etter finalen, her er en kjapp gjennomgang av ukens episode:

Les også: Homeland S04E10 – Haqqandes spenning

— Quinn jakter på Haqqani, og oppsøker sin tyske eks-kjæreste for å få hjelp til telefonsporing, bombelaging og en god, varm dusj. Carrie er igjen på ambassaden, og får vite at faren har dødd hjemme i USA. Hun klarer også å spore Quinn hos kjæresten, men da hun og to sikkerhetsvakter skal fange ham, ender det med at Quinn stikker av etter å ha skutt en av gorillaene til Carrie. Quinn kjører i gang med planen om å drepe Haqqan. Han får Aayans eks Kiran til å laste opp CIAs dronevideo av Haqqani som dreper Aayan for å få folk til å protestere, men Tasneem fra ISI kontrer med pro-Haqqani-demonstranter. Quinn joiner i kaoset som demonstrant, og plasserer en bombe rett utenfor inngangen før Haqqani kommer kjørende ut. Akkurat da Quinn skal sprenge bomben, ser han at Carrie står ved siden av, og han må droppe planen. Haqqani reiser seg opp fra bilens tak for å motta hyllest, og da prøver Carrie å skyte ham. Da kommer ISI-karen Khan og stopper henne, og peker på at selveste Dar Adal sitter inni bilen. Episode slutt.

— Rett på sak: hva gjør Dar Alam i bilen på slutten der? Er han på ISI/Haqqanis lag og styrer terroren mot USA? Er Haqqani hans verk og en avledningsmanøver for et helt annet spill? Jeg hadde nok sett for meg at disse to siste episodene skulle være rett-frem jakt på Haqqani, så her fikk jeg meg en solid overraskelse.

— Lockhart er åpenbart ferdig i både CIA og Homeland, ser det ut som. Nå skal han bare reise vingeklippet hjem for å vitne for senatet, få en fin pensjon og ri inn i solnedgangen. Men hvilke andre karakterer forsvinner? Quinn må jo fortsette, selv om han skjøt en CIA-vekter rett gjennom benet uten at dert ble noe særlig oppstuss, og hans opptreden de to siste episodene har hatt konturene av en selvmordsaksjon. Nå er han den bad ass-agenten han var første gang vi traff ham.

— Men det store spørsmålet kommer tilbake: hva er planen til Dar Adal? Det var jo han som introduserte Quinn i serien i utgangspunktet. Snakker vi om en gigantisk plan som nå plutselig blir avslørt, ikke ulikt slik Carrie og Saul la den langsiktige planen i forrige sesong?

— Jeg lurer også på om Carrie hadde godt av den hestekuren med LSD hun fikk via Dennis og ISI, hun har jo vært mer stabil etterpå enn noensinne i serien. Aner vi et gjennombrudd på vitenskapen her, makse hallusinogendoser til bipolare og se dem stabilisere seg etterpå?

— Hva blir egentlig Carries rolle på slutten? Det var jo åpenbart at hun ikke kom til å godta nå-skal-dere-hjem ordren, men manusmessig var det smart grep å la faren hennes dø. Da hadde jo til og med koko-Carrie en plausibel grunn til å tenke på noe annet enn jobb. Jeg tipper hun og Quinn slår seg sammen for et episk sluttoppgjør med Haqqani og/eller Dar Adal. Kanskje med Saul som brukerstøtte hjemme i Washington?

— Det er uansett et kvalitetstegn for sesongen at vi er litt i det blå alle sammen. Homeland sesong 4 har vært uforutsigbart og i perioder enormt spennende, gleder meg til å se om avslutningen blir en verdig finale på en sterk sesong.