Homeland S05E05 – blodforgiftning i Berlin

Intenst og tett. Fine spionpassasjer i femte episode av Homeland 5.

Snart halvveis i Homeland, og vi er allerede litt bakpå! Vi prøver å komme ajour, så dette blir en litt kjapp oppsummering.

Homeland S05E01 – sterk start, snart skuffelse?
Homeland S05E02 – hacking og drapsmaskin
Homeland S05E03 – superkrefter og synder
Homeland S05E04 – spionbonanza og stormaktsspill

— Hva skjedde? Quinn er dødssyk av blodforgiftning fra skuddsåret, så Carrie må få tak i kjæresten for å hjelpe til. CIAs Berlin-sjef Allison har kalde føtter for samarbeidet med de som sprengte flyet, og det viser seg at hele greien er en setup for at Dar Adal skal mistenke Saul for å stå bak sammen med sin Mossad-kompis Etai Luskin. han koselige hackeren blir nervøs for at russerne er ute etter ham, så han arrangerer Anonymous-aktig protest utenfor russiske ambassaden. Der kommer også Carrie, som får gitt en beskjed til Düring-journalist Laura Sutton. De snakker sammen, og Carrie beygnner å skjønne hvordan alt henger sammen. Den tyske etterretningsdamen Astrid aka eksen til Quinnhar også hjulpet Carrie, men sjefen hennes er mistenksom. Quinn rømmer fra sykeleiet i lageret, og avslutningsvis ser vi han kollapse bak en søppelkasse. Samtidig treffer Carrie Saul for første gang på lenge.

— Ganske intens episode, eller hva? Mange flotte spionsekvenser, blant annet passiaren mellom sure Laura og stressa Carrie på togstasjonen. Elsker togstasjoner i spionthrillers, tenk bare Waterloo-sekvensen i andre Bourne-filmen.

— Dar Adal biter kanskje litt lett på lureriet om at Saul og Etai står bak bomben, eller kanskje han bare er litt dum?

— Allisons rolle er litt utydelig, og det er egentlig kult. Hvorfor har hun snudd seg mot sine egne? Er hun presset? Er hun sammen med han russeren i starten, siden de holder hender mellom bilene? Mystisk og tragisk og spennende.

— Jeg tviler på at Quinn dør bak søppeldunkene, men det hadde vært en rå måte å gå ut på. En mesteragent av hans kaliber, fallende sammen som en rissekk bak et havnelager? Det hviler en slags poetisk greie over det. Men han dør jo ikke.

— Ganske gjøglete de demonstrantene! Men så er man jo i Berlin, der er jo halve byen hackerpunkere som ikke plukker opp bæsjen etter hundene sine.

— Er det russerne som står bak alt sammen, eller er det en fraksjon av gangsters – slik det antydes – som skal bryte seg inn på den mørke etterreretningens arena? Jeg liker retningen Homeland tar nå, tettpakket med agendas, falske spor og klassisk X-files-motto: TRUST NOONE!