Homeland S05E07 – avhoppere og overløpere

Homeland drar på en liten turné.  Vi følger Carrie til Amsterdam, og Saul hjem til det lovede land.

Aiai, forrige uke lovet vi å være på sporet igjen med Homeland-oppsummeringer, men jommen om ikke hverdagen kom i veien nok en gang. Her er uansett en kjapp runde på episode 7:

Homeland S05E01 – sterk start, snart skuffelse?
Homeland S05E02 – hacking og drapsmaskin
Homeland S05E03 – superkrefter og synder
Homeland S05E04 – spionbonanza og stormaktsspill
Homeland S05E05 – Blodforgiftning i Berlin
Homeland S05E06 – Banal brutalitet

— Hva skjer? Allison har et stresset møte med sin russiske kontakt, og hun uttrykker nervøsitet for å bli avslørt. Han tar det ganske rolig, og det kommer frem at hun har vært overløper i årevis. Russerne har planer om at Allison skal bli CIA-direktør, og som den durkdrevne spionen russeren er, tror ikke han et fuckings sekund på at Carrie er død. “I saw a photo, not a body”. Proft. Dar Adal får presentert en dårlig Allison-løgn om at Saul glemte minnepinnen med dokumentene på kontoret, og tror ikke et sekund på historien. Proff han også. Carrie har selvsagt droppet å boarde privatflyet til Düring, og kommer seg til Amsterdam for å jakte på det ene sporet de har: en gammel kilde fra Bagdad. Han blir derimot snatchet av gaten foran Carrie, og hun klarer med nød og neppe å slippe unna to pistolmenn i leilgheten til kontakten. Saul blir kidnappet da Dar Adal skal hente ham på hotellet, men dete viser seg at hele greien er en setup mellom Saul og hans israelske Mossad-venner. Episoden avslutter med at  Saul hopper av til Mossad/Israel, og Carrie ringer Allison fra bilen i Amsterdam, for å treffes når hun er tilbake i Berlin.

— Kul episode! Mye dobbeltspill, frekke spionmoves og lureri på høyt nivå. Allison fremstår kanskje enda mer iskald enn før. Jeg har alltid tenkt at tullballet hennes er ekte og ikke en maske, men kanskje hun er en strategisk spionmester som egentlig lurer alle? Hun erjo  rett og slett THE MOLE inni CIA, håper de graver videre i hvorfor hun har valgt det karriereløpet.

— Saul viser seg som den Israel-vennen han alltid har hatt inni seg, og vi må nå spørre oss hvor lojaliteten ligger. Er avhoppingen også en del av den store planen, eller er det avhopping på ekte?

— Det var litt digg at Homeland kom seg ut av Berlin. Altså, jeg liker at de er ibyen, men Amsterdam-turen ga et ekstra euroaspekt til historien. Kult med han taxisjåføren, selv om det var åpenbart fra første stund at han måtte bøte med livet.

— Det dårlige forholdet mellom Laura Sutton og Carrie føles litt fremtvunget. Laura er rett og slett for sur og bister, og sammen med hackerkompisen blir de i overkant karikerte i en allerede spisset serie.

 — Sorry litt kort analyse, skal kaste meg over helgens episode og få ut ny oppsummering i aften.