Homeland sesong 2 nærmer seg

Denne helgen var det premierefest for OP-5s favorittserie Homeland. Vi har snoket rundt på nettet for å finne ut mer om hva vi kan vente oss før premieren 30.september.

En funny detalj fra Homeland-settet er at Claire Danes (Carrie Mathison) og Morena Baccarin (Jessica Brody) faktisk studerte sammen i virkelighetens New York. Hvem vet, kanskje det ikke er første gang samme mann havner mellom de to? Overbevisende spilt er det i alle fall.

Siden vi her inne på bloggen gleder oss vilt til premieren på sesong 2 av Homeland, har jeg brukt litt tid på å snoke rundt på nettet etter informasjon. Homeland har premiere 30. september i SUA, og kommer på TV 2 allerede 8. oktober. Selv har vi skrevet om serien mange ganger tidligere:

Her er mer om Prisoner of War – den israelske serien Homeland er basert på.

Her er noen ord om seriens framtid fra serieskaperne

Og er traileren…

Så hva kan vi egentlig vente oss?

– Litt har vært kjent en stund nå, at serien hopper fram i tid (om lag seks måneder) og at Carrie forsøker å glemme Brody på flere måter. Samtidig vil fokuset i stor grad ligge på Brodys (Damian Lewis) “long game” som ambisiøs politiker i Washington og Al-Qaida-sleeper.

– Sesongen åpner visstnok med et israelsk flyangrep mot iranske mål som politisk bakteppe. Blir spennende å se hvordan skaperne har skrevet hendelsene og reaksjonene i Midtøsten og Washington inn i manus. Det kan bli veldig bra, men det kan også bli stereotypt.

– Den STORE overraskelsen er at Carrie skal gå undercover i Beirut. Dette er et av verdens fremste spionmekkaer og en av OP-5-redaksjonens favorittbyer, så det lover rett og slett veldig godt. Et minus er likevel at selve Beirut-scenene er skutt i Israel (hvorfor det, egentlig?). Klarer de å gjenskape den unike atmosfæren som hviler over byen?

– Ut fra traileren å dømme, er det mye som virker å gå galt. Det ser vi både på Saul, Carrie og ikke minst Brodys reaksjoner. Kan en ny krise ramme Brody? I så fall hva? Det definierende øyeblikket i sesong 1 var jo droneangrepet som kostet Issa livet. Kan det være noen nærme ham som rammes? Og er det fremdeles noe igjen av flørten mellom ham og Carrie?

30.september får vi altså de første svarene. Under er noen klipp fra premierefesten. Supercreds til TV2 for å sende serien samme dag som USA-premieren. Er det noen lesere som vet mer? Hør av dere i kommentarfeltet!