Homeland sesong 3: hva gjør TV 2 med rettighetene?

I Norge er det TV 2 som sitter på rettighetene til å vise Homeland etter USA-premieren neste helg. Hvordan har de tenkt å løse det? Vi etterforsker.

Det er bare 11 dager til sesong 3 av Homeland ruller over TV-skjermene i USA. Amerikanske Showtime girer opp og sender episode 1 på kvelden 29. september.

Les også: Vi analyserer traileren for Homeland sesong 3

Her hjemme har TV 2 rettighetene, både til vanlig TV-visning og digitalt via TV 2 Sumo. Gladgjengen i TV 2 har vært flinke tidligere, og serverte episodene fra sesong 2 på Sumo under ett døgn etter USA-premiere og en drøy uke senere på vanlig TV.

Les også: Nyheter og spekulasjoner om Homeland sesong 3

Men skal de forbedre seg til sesong 3, kjøre enda mindre vindu til USA-premiere? Visst søren skal de det! Sjekk bare hva Kine Tveito Lundefaret i TV 2 forteller i dette åpenhjertige intervjuet om Carrie, Brody, TV-premierer, Sumo og vinduspolitikk.

Hei Kine, gleder du deg like mye til Homeland som oss i OP-5, mon tro? Om det er fysisk mulig, da.
– Hei OP-5! Oh jess, det gjør jeg! Kan virkelig ikke vente til 30. september kl 22.30.

Mange av våre lesere lurer på hvordan de kan få sett episoder av Homeland sesong 3 så raskt som mulig, så rett på sak. Hvordan og når får man sett Homeland sesong 3 på TV 2?
Homeland sesong 3 kan man se på TV 2 Zebra hver mandag 22.30 fra 30.september, og selvsagt når du vil – fra 30.september – på TV 2 Sumo.

Det er bare én dag etter USA, jo! Sterkt. Meget sterkt! Dere har vært tidlig ute tidligere, men er det mulig at dere på sikt har premiere samtidig som USA?
– Det er to grunner til at vi sender dagen etter – og ikke samme dag som – USA: 1) fordi originalkanalen Showtime skal ha førstevisning og 2) fordi vi ønsker å tilby serien i så god kvalitet for seerne som mulig, altså med norsk tekst.

Ja, det er kanskje litt storforlangende av oss, én dag etter er jo uansett fabelaktig. Highfive! Mange har spurt oss hvordan de kan se Homeland sesong 1 og 2 nå før DVD-en har kommet. Hvorfor har ikke de sesongene ligget på Sumo?
– Her må jeg arrestere dere. Smilefjes. Hele sesong 1 er allerede tilgjengelig på Sumo. Og nå kan du også se sesong to, fordi Zebra kjører repriser og vi har catch up på Sumo. Vi forstår svært godt at vinduspolitikken, altså når ting blir tilgjengelig hvor, ikke er lett for seerne å forstå seg på. I dette blogginnlegget på TV 2 Sumo sin blogg har vi prøvd å forklare. Men hele sesong 2 blir tilgjengelig på Sumo 11.november, og da skal den ligge lenge.

Nja, det er jo litt sent for de som vil se sesong 2 i oppkjøringen til sesong 3. Uansett: Hva tror du skjer med Carrie og Brody i sesong 3?
– Jeg håper og tror at de får litt pause fra hverandre. Jeg savnet «karriere-fokuserte og sykt god på jobben-Carrie» litt i sesong 2, og henne tror jeg vi får tilbake i sesong 3. Jeg håper også at vi får se mer til samspillet mellom Carrie og Saul i sesong 3. Men ser selvfølgelig også frem til gjenforeningen mellom Carrie og Brody, håper bare ikke at den kommer før sånn cirka episode 6.

Til slutt skal du få tute ditt eget horn litt. Dersom du skal skryte om tre serier folk bør sjekke på TV 2 Sumo, hvilke blir det?
– Vi er veldig stolte av den britiske serien Utopia, som vi har eksklusivt på Sumo. Den er kontroversiell og veldig kul, synes vi. Så vil jeg trekke frem sesong 6 av Sons of Anarchy, som vi slapp første episode av i går (tirsdag). Med den ligger vi også svært tett opptil den amerikanske visningen. Også vil jeg trekke frem Damages, det er for mange en uoppdaget krimperle. Glenn Close er helt fantastisk i rollen som advokaten Patty Hewes. Vi har alle fem sesongene på Sumo.  Ja, foruten Homeland, selvfølgelig!