Homeland sesong 3 – hva synes dere?

Vi har fått en vaskekte krimreporter til å synes om Homeland og lurer veldig på hva våre lesere synes om sesongen.

Hva tenker seriefolket der ute om Homeland-sesongen? Er man fornøyd med utviklingen? Vi har veldig lyst at dere lesere skal skrive i kommentarfeltet hva dere tenker om sesongen så langt og forventningene til avslutningen som går på amerikansk TV i kveld og på TV 2 i morgen.

Les også: Oppsummeringene våre av Homeland, episode for episode

For å sparke det hele i gang, tar vi en runde med en av våre lesere, VGs hardbarkede krimreporter Tor-Erling Thømt Ruud. Han har vært ute en vinternatt før (kanskje ikke i Teheran, men likevel) og gir oss alle sine tankar om Carrie, Brody og gjengen.

Les også: Krimjournalist i VG har sett Hamilton-filmen

Tor-Erling! Hva synes du om sesong 3 av Homeland?
– Synes den er god. Tatt seg grundig opp, og er på høyden med de forrige sesongene. Mot slutten nå har jeg vært festet til skjermen. I begynnelsen tok jeg meg i å sjekke Facebook og Instagram samtidig.

Hva har vært høydepunktet og hva har vært det kjipeste i sesongen?
– Høydepunkt 1: Scenene med Brody i Tower of David i Caracas, Venezuela. De er herlig mørke og herionen synes jeg er glimrende skrevet inn. Høydepunkt 2: Treningen av Brody (elsker opptreningssekvenser) og aksjonen med å få Brody over grensa. Bilbomben og det hektiske samspillet med folka på bakken og de i kommando-rommet er herlig. Måten Brody blir tatt på og henrettelsen av medsoldaten i den iranske fangecellen er fengende TV. Høydepunkt 3: Operasjonen hvor Brody skal injisere cyaniden i den iranske lederen. Går på tverke, men satelittovervåking og utspekulerte assasinasjonsoperasjoner – what’s not to like?! Nedtur: Danas romanse med fjotten på gærnehuset. Dana og mora, gud hjelpe meg.

Les også: Dana og moren er ferdig i Homeland

Hva er forventningene dine til sesongavslutningen?
– Jeg tror Brody og Carrie styrer fælt med å gjemme seg og komme unna CIAs drapsforsøk. Hele episoden dreier seg om det, og så skjer det noe der vi ikke oppfatter om Brody blir drept eller ikke. Det hele avsluttes med at Carrie – Claire Daines med grinefjes – ser fortvilet ut i luften mens hun holder seg på magen.

Bør serieskaperne drepe Brody?
– Tjaa. Ja, fordi han har surra det til flere ganger nå. Nå må CIA begynne å fremstå som det ypperste etterretningsverdenen har å by på. Nei, for hva har vi da å lage en sesong 4 på? Saul blir skviset ut, Carrie skal ha mammaperm – da er det Brody som må kjøre løpet videre som en slags dobbelagent i Jason Bourne-stil.