Homeland sesong 3: hva vet vi?


Fortsetter Brody? Kan Homeland bli en eviglang serie? Når begynner sesong 3? Her får du svar.

I helgen stakk Homeland av med den prestisjetunge Golden Globe-prisen for Best Drama Series for sesong 2, samme pris som serien fikk for debutsesongen. I tillegg vant Damian Lewis en Golden Globe for Best Actor, så det passet fint for Showtime å snakke om hva som skjer med neste sesong av terrordramaet.

Les mer: jeg oppsummerer sesong 2

…og her er Aslak sin oppsummering

Det er ikke så mye vi vet om hva som skjer i sagaen om Carrie & Brody, men her er noen detaljer:

— Sesong 3 av Homeland har premiere på Showtime 29. september. Det ble tidligere spekulert i at serien skulle tilbake allerede i vår, men slik blir det ikke.

— Brody kommer garantert tilbake. Etter at Damian Lewis fikk Golden Globe for sin rolle i Homeland sesong 2, fortalte produsent Howard Gordon at Brody skal være med i tredje sesong: “Han er i live, så selvsagt kommer han tilbake. En av de store utfordringene før neste sesong er hvordan han kommer tilbake, men det er ingen tvil om at han kommer tilbake”. En av de andre involverte, executive producer Alex Gansa sa umiddelbart etter at sesong 2 var ferdig at “Damian´s involvering er veldig uklar akkurat nå”, så da fikk vi i hvert fall avklart at han skal være med videre.

Homeland kommer til å holde på langt utover sesong 3. Presidenten for Showtime (selskapet som produserer Homeland) David Nevins møtte nylig amerikansk TV-presse, og hadde følgende å si om Homeland: “Homeland er en serie som er veldig forandrbar, og kan gå i en rekke forskjellige retninger. Jeg tror det har et virkelig langt liv. Det er åpenbart fremdeles i oppdrift. Dexter har også fremdeles oppdrift, og har nettopp fullført sitt syvende år. Hvert år har overgått seertallene fra året før, og i år med stor mengde. Og jeg tror Homeland er på et virkelig interessant sted. Vi tok avgjørelsen om å avslutte sesongen med en tydelig set-up for sesong 3, og det er omvendt av hvordan sesong 1 ble avsluttet. “