Homeland sesong 4 – første trailer

homeland-season-4-trailer-and-poster_ggvk
Carrie er tilbake, og lager leven i Pakistan. Vi gir deg første titt på Homeland sesong 4, og synser litt.

5. oktober er det premiere på sesong 4 av Homeland, dette spiondramaet vi har fulgt så tett de siste årene. Les oppsummeringen vår av sesong 3 her. Her om dagen kom første trailer fra TV-kanalen Showtime, vi synser litt under videoen:

— Brody er død, og Carrie er tilbake i en eller annen form for action. Hun er i Pakistan, hvor hun bonder med en ung fyr som tydeligvis har mistet noen som står seg nær.

— Hun ser ut til å være i et møte med pakistansk etterretning, som advarer henne mot å blande seg for mye i et eller annet. Er dette en fortsettelse av plottet i sesong 3, eller rebooter de hele serien? Vanskelig å si.

— Carrie er hvert fall den gamle seg selv, hissig og ute av stand til å tenke kompromiss, og det fører åpenbart til konfrontasjoner av den enkle sorten. “Get the fuck out my face” osv. Litt kjedelig?

— Peter Russo fra House of Cards dukker opp! Gledelig. Det ser også ut som Quinn henger med, det er positivt. Vi syntes alltid han ble underspilt som mystisk kort i spionbunken.

— Saul er også med, selv om det eneste han får mumlet ut mellom salt/pepper-skjegget er “happy hunting” til en smilende Carrie. Vi får se.

— Om jeg skal dømme fra dennne traileren, og det skal jeg jo, er Homeland på full fart inn i 24-land. Traileren er stappfull med action, sort/hvitt-bilder (overført betydning) og lengtende blikk mot evigheten. Hvor er det blitt av nyansene, usikkerheten og paranoiaen som preget den første og delvis andre sesongen? Sammenlignet med den kalde, nedpå presentasjonen av spionplot i nykommeren The Honourable Woman – som går på HBO nå – fremstår Homeland nå like subtilt som en full elefant som trasker gjennom souken i Damaskus.

— Forventningene? Jeg kommer til å sluke hver eneste episode, og sikkert skrive oppsummeringer, men jeg ser for meg at dette blir en streit actionserie uten de store engasjerende overraskelsene.