Homeland – snart premiere på TV 2

Vi er ikke bortskjemt med kjappe seriepremierer her i Norge, men nå ser det ut som TV 2 henger greit med i svingene når Showtime leverer thrillerkvalitet.

Homeland er i følge TV 2 Sumo klar på TV 2 allerede 7. november. Så langt er bare fire episoder vist i USA, så TV 2 skal ha ros for å være rimelig kjapt på ballen.

For Homeland, laget av kabelselskapet Showtime (de som lager Dexter) kan virkelig anbefales. Etter fire episoder er inntrykket en intens og tett, men samtidig lavmælt og solid serie. Litt 70-tallsthriller ala 3 Days Of Condor og Parallax View, litt moderne spionvibb, men mest av alt en post-9/11-serie som nyansert og ikke foxifisert langt uti det mørkeblå. Akkurat det er ganske interessant, siden Homeland er utviklet av 24-produsentene Howard Gordon og Alex Gansa. Gordon/Gansa-teamet jobbet for øvrig også med X-Files på 90-tallet, noe som kommer tydelig frem i hvordan CIA portretteres.

Anyways: Vi møter Damian Lewis (kjent fra Band Of Brothers) som Nicholas Brody, en amerikansk marine seargant som blir funnet i Afghanistan årevis etter han er antatt død.

Hjemme i USA blir han skjøvet frem som en helt, men Carrie Matheson (nydelig spilt av Claire Danes) er CIA-agenten som stiller spørsmål rundt Brody. Hvorfor holdt Al-Qaida ham i live i åtte år? Er han agenten som er “snudd”, slik hun fikk høre tidligere i karrieren? Hvorfor gjør Brody rare moves?

Serien har ikke bare oppnådd sterke seertall for Showtime (4.4 millioner så premieren, kanalens beste åpningstall noensinne), men kritikerne har også omfavnet Homeland. Sjekk for eksempel Entertainment Weekly sin anmeldelse her.

Homeland er bygget på den israelske serien Prisoner Of War, om to israelske fanger som kommer hjem fra fangenskap i Libanon etter 17 år. L.A. Times har en grei artikkel om serien her. Dersom noen der ute har anelse hvordan man kan få tak i den israelske originalen, legg gjerne tips i kommentarfeltet.

Showtime bestiller sesong 2 av Homeland

Sjekk wiki-oppføringen på Homeland