Høyre-topp vil tilgi Halle Berry


Han drikker vodka på russiske barer i Berlin, har ømhet for Halle Berry, og hyller Daniel Craig som James Bond. Torbjørn Røe Isaksen er ikke som andre Høyre-folk.

Til daglig er Torbjørn Røe Isaksen stortingsrepresentant for Høyre. I tillegg øser han ut livsvisdom i sin faste spalte i Morgenbladet, og jommen om han ikke er medredaktør for Minerva også. Aktiv type, og da vi traff ham tilfeldig på en russisk bar i Berlin, viste Røe Isaksen seg å være en imponerende stødig og entusiastisk vodkadrikker også.

Men selv om Røe Isaksen er Høyre-mann, er det ikke klassisk musikk, sonater og opera med monokkel som er hans kulturelle varemerke. Røe Isaksen kan gangstarap så vel som metal, og han er selvsagt fan av krim, thrillers og spenning. Så da er Høyre-mannen fra Telemark neste mann ut i vår James Bond-oppkjøring før Skyfall-premieren i oktober.

Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim snakker om James Bond

Heisann Torbjørn! Hva er din favorittfilm fra James Bond-katalogen?
– Gode som klassikerne er, må jeg faktisk holde en knapp på Casino Royale. Det var en vellykket relansering av Bond og en artig lek med det som etterhvert er blitt filmens klisjeer. Dessuten beviste filmen at Bond er og blir tøffere enn sine moderne etterapere.

Tvunget på strykejernmuseum – ble James Bond-fan

…og hvem er den beste James Bond i din bok?
– Det er vel ikke lov å svare annet enn Connery…derfor må svaret bli at Daniel Craig også er en sykt bra Bond. Moderne, røffere i kantene, mer tro mot originalen, men allikevel med den engelske elegansen vi forventer.

Men hvem synes du er den diggeste Bond-piken da?
– Halle Berry. Fordi jeg må finne en måte å tilgi henne for Catwoman på.

Sjekk traileren til Skyfall

Har du noen favorittøyeblikk fra James Bond-serien?
– Liker av en eller annen grunn scenen hvor Roger Moore snubler inn på det falske månelandings-settet, men det aller beste er “I don’t want you to talk, I wan’t you to die.” Tror det er Goldfinger som sier det.

Hva er forventningene til Skyfall?
– At de skal klare å levere nok en gang.