Hva er de 5 mest sjokkerende Breaking Bad-øyeblikkene?


Ok. Vi skal oss unna spoilers fra den pågående sesongen – der er alt drøyt. Når ble vi mest sjokkert av Breaking Bad?

(PS: passer for folk som har sett til og med sesong 5, første del)

Internettet renner over av hyllester og synsing om Breaking Bad, snaue halvannen uke før finaleepisoden. Akkurat nå er dette verdens største tv-serie. Det er også en av de aller beste. Etter tv-revolusjonen rundt år 2000 er det etter min mening bare The Wire og The Sopranos som matcher serien i kvalitet og innflytelse (GoT må gå noen sesonger før den forsvarer en plass i tungvektsringen).

Vi har laget vår andel nerdelister tidligere, her er noen av dem:
Hvilken Sopranos-episode er den beste?
Hvilken sesong av The Wire er den beste?
Hvilken åpningslåt er best?
Hva er de fem mest sjokkerende øyeblikkene i Game of Thrones?

Men nå handler det om Breaking Bad. Og der skjer det temmelig mye sjokkerende, fra første gangen Walter dreper Krazy-8 til … Ja, det skal jeg ikke si. Men hva har gjort sterkest inntrykk på oss, FØR siste sesong?

5. Jesse dreper Gale Boetticher (s03e13 “Full Measure”)
—Gale Boetticher er litt av en type (supernerd, libertarianer, karaokesanger etc.). Selvsagt koker han te og hører på dustete musikk når Jesse dukker uanmeldt opp på døra. Når dette er så sterkt, er det både fordi vi skjønner hvor jævlig Jesse (som aldri har drept noen) har det, og fordi han gjør det for å redde Walt.

4. Todd skyter en uskyldig gutt (s05e05 “Dead Freight”)
—Det er en regel i kriminalfortellingen at hvis en pistol vises i første akt, skal den brukes til å drepe noen til slutt. Selvsagt dukker den lille gutten opp før Walt, Jesse og Todd gjennomfører det spektakulære togranet. Vi har akkurat brukt halvparten av episoden på å heie på dem, og når vi tror det er over, kommer gutten tilbake. Han vinker. Todd vinker tilbake. Og skyter ham rett ned.

3. Hank skjønner sammenhengen (s05e08 “Gliding Over All”)
—Scenen som Hank tenker tilbake på mens han sitter på toalettet, der de snakker om W.W.-initialene i Gales bok, er lett et av de mest intense BB-øyeblikkene. Men dette er vintage Breaking Bad. Man tar en tilsynelatende helt normal scene i Walts hus, som ved en detalj blir det største vendepunktet i hele serien.

2. Ansiktet til Gus (s04e13 “Face Off”)
—Tung symbolikk her. Gus har janusansikt – lovlydig borger og drug kinpin. Etter tre sesonger er endelig Gus og Walt klare for den endelige konfrontasjonen. Måten Gus retter dannet på slipset sitt, før vi skjønner at halve hodet er blåst bort, er bare rett og rimelig. Og RELATIVT sjokkartet.

1. Walt lar Jane dø (s02e12 “Phoenix”)
—Ingen scene i serien (før siste sesong) har gjort like sterkt inntrykk på meg som den når Walt står i mørket og ser Jane bli kvalt av sitt eget oppkast, mens en superstein Jesse sover ved siden av. Det er dette Breaking Bad handler om: Hvordan Walt gradvis blir Scarface. Hvordan lojaliteten til Jesse får ham til å gjøre de jævligste ting. Så hinsides mørkt.
PS: Fant faktisk ikke noe klipp på nettet, her er Jane og Jesse…

Hva mener dere? Noe viktig vi har glemt?