Hva mener First House om James Bond?


Til daglig jobber Torbjørn Gievær Eriksen og First House med å overtale politikere. I dag forteller han deg hvem som er verdens fineste Bond-dame.

Det nærmer seg premiere på James Bonds nye eventyr, Skyfall. Og herregud så vi gleder oss! Men vi er ikke de eneste som får tårer i øynene av å tenke på hvordan Daniel Craig skal redde verden, så vi fortsetter vår runde for å sjekke forventningene der ute.

I dag er vi kommet til Torbjørn Giæver Eriksen. Han har jobbet som informasjonsrådgiver for Jens Stoltenberg på Stortinget og politisk rådgiver for finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (en slags norsk blanding av Josh Lyman i West Wing og Malcolm Tucker i The Thick Of It?). Les mer om Giæver Eriksen og Stoltenberg. hos NA24.

Les også: Høyre-topp vil tilgi Halle Berry

Nå jobber han i First House. Det er et sånt mystisk firma som hjelper deg og firmaet ditt å få viljen din hos politikere dersom du betaler dem mye penger. Der James Bond bruker en Walther PPK til å overtale skurkene, bruker First House overtalelsens kunst for å få viljen sin.

Uansett,  her er vår prat med Giæver Eriksen om James Bond:

1. Hva er din favorittfilm?
From Russia With Love er favoritten, og det skyldes kanskje at det var den første Bond-filmen jeg så. Gjorde ekstra sterkt inntrykk å se den under den kalde krigen på tidlig 80-tall da vi fortsatt var redde for Sovjetunionen.

2. Hvem er den beste James bond i din bok?
– Sean Connery. Alle andre er femi i forhold.

3. Diggeste Bond-pike?
– Vanskelig å komme rundt Jane Seymour . Trolig den vakreste dama i verdenshistorien, gått fra ledende babe til milf. Og mulig gmilf hvis det er noe som heter det?
(fortsetter under)

4. Har du et favorittøyeblikk fra James Bond-serien?
– Ursula Andress opp av vannet i hvit bikini. Ferdig med den saken.
(fortsetter under)

5. Hva er forventningene til Skyfall?
– Lave forventninger, de par siste filmene har jeg faktisk sett på video, ikke lenger et must å måtte se med en gang på kino.

Bjarte fra Radioresepsjonen digger Daniel Craig